Tartışma 1.2 TSI Jetta Almayı Düşünüyorum

Tartışma
C

cinargulsen

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2011 model Volkswagen Jetta Trendline 1.2 TSI motor 105 beygir olan bir aracı almayı düşünüyorum. Araç 130.000 km'de ve değişen parçası yok. Ekstra olarak duble teyp, geri görüş kamerası, sis farları, ses sistemi ve çelik jant gibi donanımları var. Bu motor ve model hakkında deneyimi olan var mı? Yakıt tüketimi, performansı ve sorunları hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Tavsiye eder misiniz?

Selam, 1.2 TSI motor genel olarak ekonomik ama performans bekliyorsan biraz yetersiz kalabilir. Yakıt tüketimi fena değil, şehir içi 6-7 litre civarında. Ama 130.000 km'deki bir araçta dikkat etmen gereken şeyler var. Motorun bakımları yapıldı mı, geçmişte sorun çıkarmış mı? Eski sahibiyle iletişime geçmek iyi olur. Ayrıca, donanım zenginliği hoş, ama bu yaşta elektronik aksamda problem olabilir. Bir deneme sürüşü yapmayı unutma.

Jetta hoş bir seçim, ama 1.2 TSI alırken dikkatli ol. Özellikle motor yağı tüketimi ve turbo sorunu yaşanabiliyor. Yani, süper ekonomik ama dikkatli gitmek lazım. Yine de sürüş keyfi başka, bir deneme yap bence. 😉

Bu motor hem ekonomik hem de ideal bir şehir aracı. Ama turbo ve yağ tüketimi konularını göz önünde bulundurman gerek. Deneme sürüşüyle hissetmek her zaman en iyisi. Almayı düşündüğün araçta bakımlara iyi bak, baştan sıkıntı çıkmasın. Başarılar! 🚗