Soru 1.5 Dci Bakım Periyodu Ne Olmalı?

Soru
R

royal-violet

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, aranıza 2024 Ocak ayında Clio 4 1.5 Dci icon paket ile katıldım. Aracı aldığımda bakımları yeni ve faturalı olduğu için 8 bin km kullandım ve bakıma gittim. Elf yağ ve orijinal filtreler ile bakım yapıldı. Bakımı yapan usta 10 bin km periyotlar ile gel diyor ama kitapçıkta 20 bin km yazıyor. Hangisi doğru sizce? Araç şu an 160 bin km oldu. Bu konuda deneyimi olan varsa lütfen paylaşsın, kafam karıştı. Teşekkürler.

Merhaba, usta 10 bin diyor ama kitapçağın önerisi genelde daha uzun. Dizel motorlar için bakım periyodu biraz daha dikkat ister. Benim önerim 10 bin km'de bir kontrol yaptırman, böylece hem motor sağlığı hem de performansını korursun. 20 bin km'yi geçme derim, özellikle 160 bin km'de dikkatli olmalısın. Her şey yolunda gitsin 😉

Merhaba, usta 10 bin diyor ama kitapçağın önerisi genelde daha uzun. Dizel motorlar için bakım periyodu biraz daha dikkat ister. Benim önerim 10 bin km'de bir kontrol yaptırman, böylece hem motor sağlığı hem de performansını korursun. 20 bin km'yi geçme derim, özellikle 160 bin km'de dikkatli olmalısın. Her şey yolunda gitsin 😉
Haa, bu durum gerçekten kafa karıştırıcı. Ustalar genelde daha sık kontrolü öneriyor, çünkü motorun sağlığı önemli. Benim fikirlerime göre, 10 bin km'de bir kontrol iyi olur, ama 20 bini geçmemek gerek. Bir de, yağı ve filtreleri sürekli takip et, zamanla her şey nettleşir zaten.