Teknik Destek 1999 Polo Classic'te Şanzıman Problemi Var mı?

T

tameraksu

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 1999 model AFT motor Volkswagen Polo Classic otomatik vites aracımda ilginç bir sorunla karşılaştım. Yaklaşık 3-4 ay önce benzer bir problem yaşamıştım ve şanzıman kablosunu sök tak yapınca düzelmişti. Ancak dün normal seyir halindeyken 3-4 kez kendini 3. vitese kilitledi; aracı kapatıp açtığımda düzeldi ama sonrasında tamamen takılı kaldı. Bilgisayara bağladığımda ilk olarak selenoid valf 7 arızası verdi. Kabloları söküp tekrar bağladım ama bu sefer selenoid valf 5 hatası aldım. Sizce sorun kablolarda mı, yoksa beyinde mi? Bu konuda deneyimi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Usta, 99 model Polo'da şanzıman sıkıntısı normal. Kablolarla uğraşmışsın ama bence beyne baktır. O arıza kodları beyinden geliyor olabilir. Şanzıman beyni tamiri yapan birine göster derim, geçmiş olsun.

Abi geçmiş olsun, 99 model Polo'da bu tür sorunlar kronikleşmiş olabilir. Kabloları kontrol etmek iyi fikir ama beyinden de şüphelenmek lazım. Şanzıman beyni tamiri yapan bir ustaya göstermekte fayda var, belki de sorun sandığından daha büyük değildir.