2001 Model Tofaş Enjeksiyonlu Araç Stop Ediyor, Çözüm Yok!

• Konbuyu başlatan fgundemir16
  • Başlangıç tarihi
F

fgundemir16

Bilindik Üye
Selamlar, forumdaki ustalara ve tecrübeli arkadaşlara danışmak istiyorum. Geçen hafta 2001 model enjeksiyonlu Tofaş aldım. Araç 2-3 aydır yatıyormuş. Aküsü değişti, alternatör ve marş motoru kontrol edildi, sağlam çıktı. Araç ateşleme kesmişti, elektrikçiye gittim, ateşleme kablosunun koptuğunu ve onardığını söyledi. Önceden sıfır bobin almıştım. Elektrikçiye bobin, buji, buji kablosunu değiştirmesi için ısrar ettim ama bobinlerin sağlam olduğunu, yenilerin yedekte kalmasını söyledi ve sadece bujiler değişti (Bosch marka).

2 gün sonra araç ışıklara yaklaşırken boşa attığımda stop eder gibi oluyor ve bazen stop ediyor. Marş yaptığımda da bazen takılı kalıyor, bazen de 2. marşta alıyor. Araç rölantideyken gaza aniden basıp 2-3 bin devire getirip gazı birden bıraktığımda rölanti 400'lere düşüyor ve stop ediyor. Kimse çözemedi. Kimi karbüratör dedi, kimi başka bir şey. Hava filtre kazanını açtım, içi tertemiz. Bu sorunu hem benzinde hem de LPG'de yapıyor. Eski konuların hepsini okudum ama çözüm bulamadım. Stop etmediğinde 400 devirdeyken hafif titriyor, sonra kendiliğinden 800 devire gelip sabit kalıyor. Çoğunlukla benzinde bindim. Benzin aldıktan sonra marş yaptığımda gaz vermemi istedi araba, dip gaz yaptığım halde 400-500 devirlerde kaldı 10 saniye boyunca, ayağımı gazdan çekince stop etti. Başına gelen veya bir fikri olan varsa çok sevinirim.