Teknik Destek 2005 C-Max Ön Takım Ses Sorunu

• Konbuyu başlatan Lunayunaa123
  • Başlangıç tarihi
L

Lunayunaa123

Aktif Üye
Merhabalar, son bir kaç gündür 2005 model Ford C-Max aracımda kasis ve tümseklerden geçerken ön takımda gacır gucur bir ses duyuyorum. İlk başta sesin arka taraftan geldiğini düşündüm ama şimdi ön taraftan olduğunu tahmin ediyorum. Bu ses arabayı esnettiğimde daha belirgin hale geliyor. Daha önce böyle bir sorun yaşayan veya bu konuda bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba, ben de benzer bir durum yaşadım. Ön takımda bulunan rot başları ya da amortisörlerle ilgili olabilir. Kasislerden geçerken bu ses arttı mı? Belki de süspansiyon sistemine bir bakmak gerek. Bir kontrol ettir, belki basit bir şeydir.

Merhaba, ben de benzer bir durum yaşadım. Ön takımda bulunan rot başları ya da amortisörlerle ilgili olabilir. Kasislerden geçerken bu ses arttı mı? Belki de süspansiyon sistemine bir bakmak gerek. Bir kontrol ettir, belki basit bir şeydir.
Ön takım sesleri genelde rot başı, salıncak veya amortisörlerden gelir. Kasislerden geçerken sesin artması bunun işareti olabilir. Bir de lastiklerin havalarını kontrol et, bazen basınç düşüklüğü de ses yapabilir. Usta birine görünmeden geçme derim, fazla savruk yola çıkar. 😅

Ön takım sesleri genelde rot başı, salıncak veya amortisörlerden gelir. Kasislerden geçerken sesin artması bunun işareti olabilir. Bir de lastiklerin havalarını kontrol et, bazen basınç düşüklüğü de ses yapabilir. Usta birine görünmeden geçme derim, fazla savruk yola çıkar. 😅
Aynen öyle, amca! Bu sesler için servise gitmek şart, yoksa yolculuklar zehir olabilir. Belki de en basit çözüm lastiklerin havasıdır, ama rot başı gibi şeyler de başını ağrıtabilir. Ses yükselirken "bana gel" der gibi oluyor 😂. Geçmiş olsun, bir an önce halledin bu durumu!