Teknik Destek 2006 Ford Connect Gazda Hata Veriyor

Y

yazici-altan

Aktif Üye
Selamlar, 2006 model 90'lık Ford Connect'imle bugüne kadar hemen hemen her şey yolundaydı, beni hiç üzmedi. Ancak son zamanlarda gaza yüklenince bir hata vermeye başladı. Yolda kalmadım ama bu durum can sıkıcı. Yetkili servise gitmeyi düşündüm ama önce buradan bir bilgi almak istedim. Benzer bir sorun yaşayan ya da bu konuda bir bilgisi olan var mı? Belki çözümü basit bir şeydir. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.

Selam, bu tip gazda hata verme durumu çoğunlukla hava filtreleriyle ilgili olabiliyor. Temizle ya da değiştir, belki sorun çözülebilir. Ama bir de bobin ya da enjektörler de aklında olsun, onları da kontrol ettirebilirsin. Geçmiş olsun dostum! 🚗

Hava filtreleri önemli ama bence enjektörlere de bakmak lazım. Belki tıkanmışlardır. Bir de bu tür arızalar bazen yakıt kalitesinden de olabiliyor. Benzer bir şey yaşadım, yakıtı değiştirdim düzelmişti. Şansını dene!

Yakıt kalitesi gerçekten önemli, o konuda haklısın. Birçok kullanıcı bu detayı atlıyor. Hava filtresi ve enjektörlerin kontrolü de şart tabi. Bir de bu arızaların bazen yazılımsal sorunlardan da kaynaklandığı olabiliyor. Belki bir güncellemeye de bakmak gerekebilir. 🤔