Soru 2008 Passat 2.0 TDI 170 hp Duman Atma ve Çekiş Düşüklüğü Sorunu

Soru
R

recepk2001

Aktif Üye
Arkadaşlar, aracım olan 2008 Passat 2.0 TDI 170 hp modelinde duman atma ve çekiş düşüklüğü sorunu yaşıyorum. Motor gücünde bir azalma ve özellikle hızlanırken duman atma problemi var. Biraz araştırma yaptım ve genellikle turboda veya enjektörlerde sorun olabileceği belirtilmiş fakat net bir çözüm bulamadım. Benzer sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bu tür duman atma sorunları genelde turbo veya enjektörlerden kaynaklanıyor doğru duymuşsun. Ama belki de sadece yakıt kalitesini kontrol etmek lazım. Bi de motorun hava filtrelerini falan bi gözden geçir derim. Yardımcı olabildim mi 😉

Bu tür duman atma sorunları genelde turbo veya enjektörlerden kaynaklanıyor doğru duymuşsun. Ama belki de sadece yakıt kalitesini kontrol etmek lazım. Bi de motorun hava filtrelerini falan bi gözden geçir derim. Yardımcı olabildim mi 😉
Arkadaşım, duman atma ve çekiş düşüklüğü can sıkıcı gerçekten. Belki de yakıt sistemine biraz derinlemesine bakmak gerekebilir. Hava filitresi yanı sıra, EGR valfi de duman yapabilir, onun durumunu kontrol ettin mi? Kaliteli yakıt her zaman fark yaratır ama bazı durumlarda bu tür sorunlar daha derin problemlere işaret edebilir. Deneyip sonucu paylaşır mısın?

Geri