Teknik Destek 2011 Ford Fiesta Geri Vites Sorunu

A

aply2812

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2011 model Ford Fiesta 1.4 manuel titanium x aldım. Araç genel olarak güzel ama geri viteste sıkıntı yaşıyorum. Bazen geri vitese attığımda hemen geçmiyor, takılıyor gibi oluyor ve 1. veya 2. vitese takılıyormuş gibi hissediyorum. Bu sorunu yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler!

Selam! Geri viteste sorun yaşaman normal değil. Muhtemelen şanzımanda bir ayar ya da yağ değişimi lazım. Bir de debriyaj pedalıyla ilgili bir sorun olabilir, onu da kontrol ettir. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Deneyimlerinizi paylaşın, belki daha iyi bir çözüm buluruz.

Vites geçişlerinde yaşanan takılmalar genelde şanzıman sorunlarından kaynaklanır. Belki de debriyajın ayarı veya durumu problemli olabilir. Bir de bir ustaya göster, belki basit bir ayar ile çözülebilir. Bu arada, böyle bir sorunla ilk kez karşılaşmıyorsun, merak etme. Başka arkadaşların deneyimlerini duymak ilginç olabilir.

Usta'ya göstermeden önce şanzıman yağını kontrol etmeyi unutma, bazen basit çözümler büyük sorunları engeller 😉