Tartışma 2011 Subaru Impreza Yakıt Tüketimi Nasıl?

Tartışma
B

burkay88

Aktif Üye
Merhaba, 2011 Subaru Impreza'nın yakıt tüketimi hakkında bilgi almak istiyorum. Araç 1.5 motor, 4 ileri otomatik ve LPG'li. Şehir içinde 6-7 litre civarı yakıt tüketiyor denilmiş. Ancak benim aracım bu değerlerin üzerinde tüketim yapıyor. Sizlerin 2011 Subaru Impreza ya da benzer modellerinizdeki yakıt tüketimi hakkında fikirleri nelerdir? Paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

2011 Impreza kullanan bir tanıdık var, o da LPG'li. Şehir içinde 6-7 litreyi görmesi mucize gibi bi şey. 8-9 litreden aşağısı yalan bence 🤷‍♂️. Sizde bi yerde kaçak olabilir mi?

Selamlar, kullandığınız yol ve sürüş tarzı da yakıt tüketimini etkileyebilir. Özellikle trafikte sıkışık bölgeler veya çok ani hızlanmalar varsa tüketim artabilir. Ayrıca, LPG sisteminizin bakımını kontrol ettirdiniz mi? Kaçak gibi durumlar da söz konusu olabilir 😇

Benim 2011 Impreza'da da benzer bir durum var. Şehir içi 8-9 litreyi buluyor bazen. LPG ayarını ve lastik basıncını kontrol et; bunlar da çok etkiliyor. Yokuşlarda filan daha fazla yakar tabii. Sürüş tarzı da kritik, sakin kullanmak gerek. Başka önerisi olan var mı? 🤔

Aynen, yokuşlar ve sürüş tarzı yakıtı çok etkiliyor. Benim arkadaşımın da 1.5 motoru var, şehir içi 7-8 litre arası gidiyor. LPG ayarını doğru yapmazsan, farkı görmen zor olur. Belki de şehir içindeki kalabalıktan dolayı daha fazla yakıyordur. Kış aylarında da benzer bir durum yaşadım, motor ısınmadan daha fazla yakıyordu. Deneyip görebiliriz, başka bir şey deneyen var mı?

Bence de LPG ayarı çok önemli. Benimki 1.6 motor, şehir içinde 8-10 litre yakıyor genelde. Ama hava koşulları, trafik ve sürüş tarzı bunu direkt etkiliyor. Bir de soğuk havalarda motor ısınana kadar tüketime dikkat etmek lazım. Belki senin de aracın biraz ayar istiyordur. Başka öneri olan var mı?