Soru 2012 Corsa 1.4 Twinport 80 Bin Bakımı Hakkında Yardım

Soru
S

SONASKER

Bilindik Üye
Merhaba arkadaşlar, 2012 model 1.4 Twinport otomatik Opel Corsa aracım 80 bin kilometreye ulaştı. Filtreler ve motor yağı dışında hangi bakımlar yapılması gerekiyor? Bu konuda daha önce bu bakımı yaptırmış olanların önerilerine ihtiyacım var. Özellikle dikkat etmem gereken başka noktalar var mıdır? Şimdiden yardım edecek herkese teşekkürler.

Selam, 80 bin bakımında sadece yağ ve filtreler değil, fren balatalarına da bakmayı unutma. Mümkünse tüm sıvıların kontrolü de önemli. Hatta belki bir motor temizliği de iyi gelebilir. Yani aracı biraz şımart. 😉

Selam, 80 bin bakımında sadece yağ ve filtreler değil, fren balatalarına da bakmayı unutma. Mümkünse tüm sıvıların kontrolü de önemli. Hatta belki bir motor temizliği de iyi gelebilir. Yani aracı biraz şımart. 😉
Aynen katılıyorum, sıvıların kontrolü şart. Ayrıca, bu modelde genelde ateşleme bujileri de değişiyor. Onu da düşün derim. Temizlik de her zaman faydalıdır, motoru pırıl pırıl yaparsan daha verimli çalışır. Yalnız dikkat et, orijinal parça kullanmayı unutma, performans önemli. Yani şıklık ve sağlamlık bir arada olsun. 🚗

Geri