Tartışma 2012 Jetta'ya LPG Takılır mı?

Tartışma
R

RKarakus

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2012 model 1.4 TSI benzinli Jetta'm var. Yakıt tüketimi bana biraz yüksek geliyor ve LPG taktırmayı düşünüyorum. Ancak bu motorun LPG ile uyumlu olup olmadığını merak ediyorum. Daha önce bu araca LPG taktıran veya bu konuda deneyimi olan var mı? Yakıt tüketiminde ne gibi değişiklikler oldu? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Selam, LPG taktırmak iyi bir fikir olabilir. Ama 1.4 TSI motorun bazı hassas noktaları var, dikkat etmen lazım. Uygun bir tesisat ve ayar yaptırırsan yakıt tüketiminde ciddi düşüşler görebilirsin. Ancak gazda performans kaybı olabilir, bu detayları göz önünde bulundur. Deneyimleyenler paylaşırsa iyi olur.

Selam, LPG taktırmak iyi bir fikir olabilir. Ama 1.4 TSI motorun bazı hassas noktaları var, dikkat etmen lazım. Uygun bir tesisat ve ayar yaptırırsan yakıt tüketiminde ciddi düşüşler görebilirsin. Ancak gazda performans kaybı olabilir, bu detayları göz önünde bulundur. Deneyimleyenler paylaşırsa iyi olur.
Merhaba, Jetta'ya LPG taktırmak gerçekten avantajlı olabilir ama birkaç şeyi göz önünde bulundurmak lazım. 1.4 TSI motorlar biraz zorlu olabilir, tam uyumlu bir sistem taktırmak şart. Belki de bu motorun LPG ile performansı seni tatmin etmeyebilir. Ama yakıt fiyatları düşünülünce, risk almaya değer. Sonuçta, cebini düşünmek de önemli ;)

Merhaba, ben de 1.4 TSI motoru olan bir Jetta kullanıcısıyım. LPG taktırdım ve ilk başta performans kaybı hissettim ama zamanla alıştım. Yakıt tasarrufu kesinlikle var, ama motorun sağlığı için iyi bir tesisat ve düzenli bakım şart. Sonuçta, her şeyin bir bedeli var. Sen ne düşünüyorsun, risk almaya değer mi?

Merhaba, ben de 1.4 TSI motoru olan bir Jetta kullanıcısıyım. LPG taktırdım ve ilk başta performans kaybı hissettim ama zamanla alıştım. Yakıt tasarrufu kesinlikle var, ama motorun sağlığı için iyi bir tesisat ve düzenli bakım şart. Sonuçta, her şeyin bir bedeli var. Sen ne düşünüyorsun, risk almaya değer mi?
1.4 TSI motora LPG takan çok var, forumlarda da okumuştum. Ama iyi bir usta bulmak şart. Yoksa başın ağrıyabilir. %15-20 performans kaybını göze alıyorsan taktır gitsin.