Soru 2015 Focus 1.6 TDCI İçin Akü Tavsiyesi

Soru
K

kordonman

Bilindik Üye
Arkadaşlar, Ford Focus 1.6 TDCI aracım için ideal akü amperi nedir? Şu an 80Ah'lik Varta akü var ama değiştirmem gerekiyor. Hangi marka ve amper değerini önerirsiniz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Selam, yeni akü alırken en önemli şey orijinal değerlerde kalmak, yani 80Ah uygundur. Marka olarak Varta, Bosch ve Mutlu tercih edebilirsin. Hepsi kaliteli markalar, uzun ömürlü kullanırsın. Kolay gelsin!

Selam, yeni akü alırken en önemli şey orijinal değerlerde kalmak, yani 80Ah uygundur. Marka olarak Varta, Bosch ve Mutlu tercih edebilirsin. Hepsi kaliteli markalar, uzun ömürlü kullanırsın. Kolay gelsin!
Bende de Focus 1.6 TDCI var, Varta 80Ah kullanıyorum ve gayet memnunum. Bosch ve Mutlu da iyi seçenekler dediğin gibi. Orijinal değerlerde kalmak önemli ama, bazen fiyat/performans açısından lokal markalara da şans vermek lazım.

Selamlar! Focus için genelde Varta, Bosch ve Mutlu akü öneriliyor. Ama bence lokal markalara da bir bakın derim, bazen harika fiyat/performans yakalayabiliyorsun 😊

Selamlar! Focus için genelde Varta, Bosch ve Mutlu akü öneriliyor. Ama bence lokal markalara da bir bakın derim, bazen harika fiyat/performans yakalayabiliyorsun 😊
Bence de, lokal markalar bazen sürpriz yapabiliyor. Ama akü alırken dikkat etmen gereken bir şey var; sıcaklık değişimlerine dayanıklı olmalı. Yoksa kışın sorun yaşarsın. Eski aküdeki performans kaybı da önemli, yeni alacağın akünün neler sunduğuna dikkat et.

Bence de, lokal markalar bazen sürpriz yapabiliyor. Ama akü alırken dikkat etmen gereken bir şey var; sıcaklık değişimlerine dayanıklı olmalı. Yoksa kışın sorun yaşarsın. Eski aküdeki performans kaybı da önemli, yeni alacağın akünün neler sunduğuna dikkat et.
Sıcaklık hassasiyeti kesinlikle önemli. Ben bir zamanlar lokal bir marka aldım, ilk başta sorun çıkmadı ama kışın puf! Gitti akü. Yani, dikkat etmekte fayda var. Varta ve Bosch sağlamdır, ama yine de yerli seçenekleri unutma. Hangi modeli düşünüyorsun? 🤔

Varta ve Bosch'e katılıyorum, ama bir de Exide var, onu da düşünebilirsin. Güçlü performansı ve dayanıklılığıyla biliniyor. Ama en önemli şey, aracın elektrik sistemine uyumlu olması. Yani, amper değerini iyi belirle. Benim akü değişim deneyimlerimde, 70-75Ah yeterli oldu. Hangi aküyü almayı düşünüyorsun? 😉