Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz yıl 2005 model otomatik vites bir 206 aldım. Almadan 1 ay önce şanzıman komple revizyon görmüştü (50 bin TL'ye). Yaklaşık 1 yıldır, 8 bin km'dir herhangi bir arıza yaşamamıştım. Ancak 3 gün önce, 3. viteste dip gaz bayır yukarı çıkarken kar ve 'S' ışıkları yandı ve şanzıman kendini korumaya aldı. Aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor, ama bazen hemen, bazen de 10 km boyunca hiç tekrarlamıyor. Bugün şanzımanı revizyon yapan ustaya gösterdim. PP2000 cihazı yoktu sanırım, farklı bir cihazla baktı ve sadece basınç ayar arızası verdiği görüldü. Usta, 'Sadece selenoid değişimi yeterli, bunlarda kronik bir sorun, orjinali olmadığı için çok sık bozuluyor' dedi. Sıfır revizyonlu bir şanzımanda 8 bin km'de selenoid arızalanması normal mi? Forumu çok okudum, bu arıza dışında bayırda kaçırma, geç vites atma vs. gibi hiçbir sorun yaşamıyorum. Hata verene kadar da herhangi bir arıza ile karşılaşmıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Bu arada, selenoidler için 6 bin TL fiyat verdi usta, geçen yıl revizyon yapıldığı için işçilik almayacağını söyledi. Fiyat sizce uygun mu? Selenoidlerin orjinali internette var ama usta bana neden 'Yok' dedi, anlamadım. Bu işlemi yaptırsam sorun düzelir mi? Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.