Teknik Destek 206'da Soğukken Stop Etme ve Tekleme Sorunu

• Konbuyu başlatan Zeqsevim
  • Başlangıç tarihi
Z

Zeqsevim

Üye
Merhaba arkadaşlar, yeni bir Peugeot 206 aldım ama başım dertte. 2002 model, 1.4 benzinli LPG'li aracımda motor soğukken çalıştırdığımda sürekli stop etme sorunu yaşıyorum. İlk başta benzinden LPG'ye geçerken stop ediyordu, ama onu çözdüler. Şimdi ise soğukken 2-3 dakika ısınana kadar hem benzinde hem de LPG'de sürekli stop ediyor. Devir saati de sürekli yukarı aşağı oynuyor. Isındıktan sonra bir sıkıntı olmuyor ama yolda giderken bazen silkeliyor ve yığılıyor. Gazdan ayağımı çekip tekrar bastığımda tekleme yaşıyorum, bu da her zaman olmuyor ama can sıkıcı. Ustalar bir türlü ilgilenmiyor, geçiştiriyorlar. Sorunun nerede olabileceği hakkında fikri olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Selam, bu tarz sorunlar genelde enjektörlerden, bujilerden ya da hava filtresinden kaynaklanır. Ustalar bazen işin içinden çıkamayıp geçiştiriyorlar. Bir de motor sıcaklığıyla ilgili sensörleri kontrol ettirin derim, belki de sorun oradadır. Bir de LPG sistemini iyice bir gözden geçirin, çoğu zaman oradan kaynaklanıyor. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede halledersin.

Selam, bu tarz sorunlar genelde enjektörlerden, bujilerden ya da hava filtresinden kaynaklanır. Ustalar bazen işin içinden çıkamayıp geçiştiriyorlar. Bir de motor sıcaklığıyla ilgili sensörleri kontrol ettirin derim, belki de sorun oradadır. Bir de LPG sistemini iyice bir gözden geçirin, çoğu zaman oradan kaynaklanıyor. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede halledersin.
Merhaba, bu tür sorunlar gerçekten can sıkan şeyler. Enjektörler ve bujiler dışında ben de hava akış sensörünü kontrol ettirmeni öneririm. Özellikle eski araçlarda bu sensörler problem yaratabiliyor. Bir de LPG sisteminin ayarları çok önemli, belki orada bir yanlışlık vardır. Ustayı değiştirmek zorunda kalabilirsin, iyi bakmıyorsa başka birine danış derim. Kolay gelsin, umarım çözülür.

Merhaba, ben de LPG sistemindeki ayarlara dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle soğukken geçiş sıkıntısı en çok oradan kaynaklanabilir. Ayrıca, motor sıcaklık sensörünü kontrol ettirin bence, çoğu zaman gözden kaçıyor ama can sıkıcı sorunlara yol açabiliyor. Ustaları değiştirmek de iyi bir fikir, bazen yeni bir bakış açısı her şeyi değiştirebilir. Kolay gelsin, umarım en kısa sürede çözüme ulaşırsın.