94 Model SLX Neden Gitmiyor?

U

uzunbays

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 94 model Tofaş SLX'im var ve geçen yıl sıfır motor yaptırdım çünkü araç hiç gitmiyordu. Ancak o günden beri hâlâ aynı sorun devam ediyor. Düz yolda gaz verirken zorla 140 km/s hıza ulaşıyorum, benzinde ise 160 km/s'yi geçemiyorum. Yapılacak her şeyi denedim; avans ayarı, distribütör, bobin gibi her şey kontrol edildi ama hiçbir değişiklik olmadı. Bu konuda tecrübeli veya benzer sorunlar yaşamış olan arkadaşların görüşleri benim için çok değerli. Neler önerirsiniz? Teşekkürler.

Merhaba, bu durum gerçekten sinir bozucu. Motor sıfırlanmışsa belki de hava filtresi tıkanmış ya da egzoz sisteminde bir engel vardır. Bir de, debriyaj ya da vites geçişleriyle ilgili bir sorun olabilir. Bir göz atmakta fayda var. Ne dersin, bu konular üzerinde durup belki çözüm bulabiliriz. 🤔

Selam, motorun sıfır olması iyi ama bi de bu motorun ayarlarıyla oynamak lazım. Belki de yakıt sistemi ile ilgili bir sorun vardır, pompa ya da enjektörlere baktırmak gerekebilir. Hava akışını da ihmal etme, her şey temiz değilse performans düşer. Deneyip sonucu paylaş, merak ettim.