Teknik Destek Accent Era 1.5 Dizel Stop Sorunu

A

AyhanKut

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 6 ay önce 2010 model, 140.000 km'de Accent Era 1.5 dizel araç aldım. Aldığımda hiçbir sıkıntı yoktu, fakat son iki aydır araç seyir halindeyken aniden stop etmeye başladı. Özellikle sabahları soğukken daha sık yaşıyorum bu durumu. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Başına benzer bir durum gelen veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, hoş geldin! Benim aklıma direkt yakıt filtresi ya da enjektörler geliyor. Soğuk havada sorun yaşanması, yakıtın yeterince gitmediğini gösteriyor olabilir. Bir ustaya gösterip bunları kontrol ettirmeni öneririm. Umarım en kısa zamanda çözersin, baya can sıkıcı bir durum. Başka benzer sorun yaşayan var mı?

Merhaba, hoş geldin! Benim aklıma direkt yakıt filtresi ya da enjektörler geliyor. Soğuk havada sorun yaşanması, yakıtın yeterince gitmediğini gösteriyor olabilir. Bir ustaya gösterip bunları kontrol ettirmeni öneririm. Umarım en kısa zamanda çözersin, baya can sıkıcı bir durum. Başka benzer sorun yaşayan var mı?
Hoş geldin! Yakıt filtresi dedin ama bir de elektrik aksamını kontrol ettir, bazen kablolarla ilgili bir sorun olabiliyor. Özellikle soğuk havalarda bu tip şeyler daha çok ortaya çıkıyor. Belki de bir sensör arızasıdır. Usta bulup iyice kontrol ettirmen iyi olur, yoksa gideceğin yere gitmeden durursun. 😅

Hoş geldin! Yakıt filtresi dedin ama bir de elektrik aksamını kontrol ettir, bazen kablolarla ilgili bir sorun olabiliyor. Özellikle soğuk havalarda bu tip şeyler daha çok ortaya çıkıyor. Belki de bir sensör arızasıdır. Usta bulup iyice kontrol ettirmen iyi olur, yoksa gideceğin yere gitmeden durursun. 😅
Bu tip sorunlar bazen basit gibi görünse de derin bir sorunun habercisi olabilir. Elektrik aksamı dışında, akü bağlantılarını da kontrol ettir. Sürekli stop etme, bazen güç kaynağının zayıfladığını gösterir. Dikkat et derim, soğuk havalar işin içine girince daha da ciddileşebilir. Geçmiş olsun.

Bu tip sorunlar bazen basit gibi görünse de derin bir sorunun habercisi olabilir. Elektrik aksamı dışında, akü bağlantılarını da kontrol ettir. Sürekli stop etme, bazen güç kaynağının zayıfladığını gösterir. Dikkat et derim, soğuk havalar işin içine girince daha da ciddileşebilir. Geçmiş olsun.
Selam! Bu durumu bizzat yaşadım. Bir de enjektörleri kontrol ettir derim, bazen pislik birikmesi yüzünden stop edebiliyor. Elektrik ve yakıt sistemi dışında, motor sensörleri de aklında olsun. Sorun büyük olabilir, hemen bir ustaya git derim. Hayırlısı olsun.

Merhaba, benim aklıma bir şey daha geldi. Yakıt filtresini kontrol ettirdin mi? Kirli bir yakıt filtresi de bu tür sorunlara yol açabiliyor. Hem motor hem de yakıt sistemi açısından önemli. Bir bak derim.