Teknik Destek Anahtarda Gariplik: Citroen

F

fpail

Bilindik Üye
Arkadaşlar selam, sizlere bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Sabah arabaya geliyorum, anahtara basınca hiçbir tepki yok. Anahtarı kapıya sokup çevirdiğimde ise kapılar açılıyor, ışıklar yanıp sönüyor ama araç çalışmıyor. Daha önce başına gelen var mı? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Selam, bu durumda anahtarın pillerini kontrol etmen iyi olabilir. Bazen basit bir pil değişimi her şeyi düzeltebiliyor. Bir de, anahtarın içindeki çipte bir sorun olabilir. Servise gidip kontrol ettirmeni öneririm. Geçmiş olsun.

Merhaba, anahtarın pilleri dışında aracın immobilizer sistemine de bakmakta fayda var. Bazen basit bir resetleme ile sorun çözülebiliyor. Belki de anahtarın sinyal gücü zayıflamıştır. Bir de yedek anahtarla denemeni öneririm, belki de sorun sadece anahtarda. Başarılar!

Anahtarın çipinde bir sorun olabileceği doğru, ama bence biraz da aracın aküsünü kontrol et. Zayıf akü, immobilizeri etkileyecektir. Baktım, dertten uzak durmak yok, her şey birbirine bağlı. Yedek anahtarla denemek iyi fikir, sorunun nerede olduğuna dair daha net bir fikir verebilir. Kolay gelsin!

Kesinlikle aküye bir göz atmak lazım. Akü zayıfsa, anahtarın sinyal gücü hiç işe yaramaz. Ancak bazen bağlantılarda da sorun olabilir, akü kutup başlarını kontrol etmeyi unutma. İlk önce yedek anahtar ile denemek, sorunu daraltmada iyi bir adım. Şans seninle olsun!

Bence bir de anahtarı temizlemeyi dene, belki tozdan falan teması kesiliyordur. Hem yedek anahtarla da dene bakalım. Akü durumunu kontrol et, ama anahtarın içini de ihmal etme! Belki de orada gizli bir sorun vardır. Sonuçta her şey mümkün! 😉

Usta geçmiş olsun. Bence de ilk iş aküye baktır. Ama anahtarın pili de bitmiş olabilir, onu da kontrol etmeyi unutma. Yedek anahtarla denedin mi? Belki sorun sadece anahtardadır.