Teknik Destek Astra G'de Hararet Kaç Olmalı?

M

merveozturk

Aktif Üye
Merhaba dostlar. 1999 model Astra G otomatik aracımda bir sorunum var. Termostatım Magnetti Marelli 92'lik ama bu soğuk havalarda hararet 78-82 civarında seyrediyor. Trafiğe girdiğimde ise hararet 92'ye kadar çıkıyor, fan açıp ısıyı düşürüyor. Ayrıca kaloriferim de çok soğuk üflüyor; açtıktan 1 dakika sonra hemen soğumaya dönüyor. 2 defa termostat değiştirdim ama yine de hararet 87-92 aralığına gelmiyor. Bu durumun sebebini bilen bir dost var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, dostum. Astra G'nin hararetinin genelde 90-95 arası olması normaldir. Ama senin aracın 78-82 arasında kalıyorsa, radyatör tıkanıklığı ya da su pompasında bir sorun olabilir. Kaloriferi soğuk üflüyorsa, belki de içeride hava birikmiştir. Hava alma işlemi yapılmadıysa öneririm. Denemekte fayda var.

Merhaba, dostum. Astra G'nin hararetinin genelde 90-95 arası olması normaldir. Ama senin aracın 78-82 arasında kalıyorsa, radyatör tıkanıklığı ya da su pompasında bir sorun olabilir. Kaloriferi soğuk üflüyorsa, belki de içeride hava birikmiştir. Hava alma işlemi yapılmadıysa öneririm. Denemekte fayda var.
Aynen, bu 78-82 arası hararet biraz düşük kalıyor. Radyatör temizliği yaptırmayı deneyebilirsin, belki oradan tıkanıklık vardır. Kalorifer için hava alma işlemi şart; yoksa soğuk üflemesi devam eder. Sorunu tam olarak çözmeden rahat edemezsin dostum.