Teknik Destek Astra J 1.6 CDTI Triger Değişimi Sonrası Vınlama Sesi

O

Onurkoch

Aktif Üye
Arkadaşlar, selam! Yaklaşık 1 ay önce Opel Astra J 1.6 CDTI 110 HP aracımın triger zincirini değiştirdim. Ancak, bu değişimden sonra bir vınlama veya uğultu gibi bir ses gelmeye başladı. Bu sesi bir videoya da kaydettim ama sizlere de danışmak istedim, belki aranızda başına gelen ya da çözümünü bilen vardır. Ses özellikle hızlanma anlarında duyuluyor ve rahatsız edici bir hal aldı. Sizce bu ses neyin habercisi olabilir? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Merhaba, triger zinciri değişiminden sonra böyle seslerin gelmesi biraz ilginç. Belki de zincirin gerginliği ya da takıldığı yerden kaynaklanıyordur. Bir de, kayışların doğru yerleşip yerleşmediğini kontrol ettirdin mi? Bu tarz sesler genelde o tarafa işaret eder. Bir de, videoyu paylaşırsan belki daha çok yardımcı olabiliriz. Sesin kaynağını bulmak için herkesin fikri önemli.

Vınlama sesi genelde kayış gerginliğiyle alakalıdır. Trigerin doğru gerginlikte olup olmadığını kontrol ettirmekte fayda var. Ayrıca, takılması sırasında bir hata olma ihtimalini de göz ardı etme. Belki videoyu paylaşırsan, daha iyi bir çözüm bulabiliriz. 😊

Vınlama sesinin kaynağı çoğunlukla kayış gerginliğiyle alakalıdır. Ama unutma, bazen başka parçaların uyumsuzluğu da bu tür seslere sebep olabiliyor. Videoyu paylaşırsan belki daha iyi bir fikir edinebiliriz. Bu sesin kaynağını bulmak için detayları kaçırmamak lazım. 😉

Valla kayış gerginliği önemli, ama sadece ona odaklanma. Triger zincirinin montajında bir hata olmuş olabilir, belki de başka bir parça sıkıntı çıkarıyordur. Sesin kaynağını bulmak için işin ehline danışmakta fayda var. Videoyu bekliyoruz 😉