Q
QQQWWWXXX
Aktif Üye
Merhaba,<br />Avustralya'da bir süredir BYD Seal sahibiyim ve ben de bazı şeyleri keşfediyorum.<br /><br />1. Bence araba, OTA güncellemelerinin olup olmadığını kontrol etmek için SIM bağlantısını kullanıyor, indirmek için değil. Ayrıca uygulama uzaktan bağlantısı, kontrolü ve konum için de kullanıyor. Spotify için SIM verisini kullanacağını düşünüyorum, çünkü kendim denedim ve birkaç gün boyunca veri tüketimini gördüm. O zamandan beri Youtube, Calm Radio ve Web Tarayıcısı'nı yükledim ve bu uygulamaların ve Spotify'ın hücresel veriyi kullanmasını engelledim. Bunu Veri Kullanımı uygulamasını kullanarak yapabilirsiniz ve bu, bir WIFI ağına bağlı olmadığınızda bu uygulamaların başarısız olmasına neden olur. Yalnızca navigasyon ve sesli asistan için hücresel veriye izin veriyorum. Hücresel veriyi tamamen kapatabileceğinizi sanmıyorum.<br /><br />2. Avustralya'da ilk 2 yıl için ayda 2 GB ücretsiz alıyoruz. Bundan sonra ne olacağını kimse bilmiyor, ancak 4G/5G hizmeti için aylık/yıllık bir abonelik teklif edilebilir (Tesla tarzı). Veya belki BYD, minimum veri izniyle ücretsiz bağlantı düzenlemelerini genişletebilir ve daha yüksek veri izniyle ücretli abonelikler sunabilir.<br /><br />3. Ben de yapıyorum ve harika çalışıyor. Benim için tek detay, Apple CarPlay kullanmam ve bu da anında bir hotspot oluşturarak bağlanıyor ve arabadaki WIFI anteninin bağlantısını kesiyor. Bu nedenle, veri kullanan bir uygulamayı kullanmam gerektiğinde CarPlay'in bağlantısını kesiyorum, iPhone'umda hotspot'u açıyorum, arabadaki WIFI'ı açıyorum ve hatırladığı için otomatik olarak bağlanıyor. Örneğin YouTube ile işim bittiğinde CarPlay'den tekrar bağlanmasını istiyorum. Bence OTA güncelleme kullanılabilirliği ve navigasyon, sahip oldukları herhangi bir internet bağlantısını kullanacak, ancak OTA indirmeleri yalnızca bir WIFI ağı üzerinden yapılacak.