Tartışma C3 1.2'nin Triger Değişimi Hakkında Ne Bilgisi Var?

Tartışma
D

draco-underworld

Aktif Üye
Merhabalar, belki daha önce açıldı ama bulamadım. 2020 model 1.2 benzinli Citroen C3 aracım 45 bin km'de. Bugün bir arkadaşımın Polo'sunun trigeri kopunca, aklıma benim aracım için de bir risk olup olmadığı geldi. Triger kayışı değiştirmek için ideal bir zaman var mı? Ya da daha önce bu konuda deneyimi olanlar var mı? Ne zaman değiştirmem gerektiğini merak ediyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Merhaba, triger kayışının ne zaman değiştirileceği genellikle aracın kullanım kılavuzunda belirtilir. Ama çoğunlukla 60-100 bin km arası değişim öneriliyor. Erken değiştirirsen sorun yaşamazsın, ama 45 binde henüz değiştirmen gerekmiyor bence. Ama yine de dikkat et, bir usta kontrol ettirsin. Güvenli tarafta kalmak her zaman iyi

Bence de 45 binde değiştirmen gerekmiyor, ama erken değiştirmek iyi bir fikir. Yine de dikkatli ol, belki ustaya göründür, böylece kafan rahat eder. Sonuçta triger önemli bir parça. 😉

Bence de 45 binde değiştirmen gerekmiyor, ama erken değiştirmek iyi bir fikir. Yine de dikkatli ol, belki ustaya göründür, böylece kafan rahat eder. Sonuçta triger önemli bir parça. 😉
Kesinlikle bir ustaya gösterip kontrol ettirmekte fayda var. Unutma, triger kayışı koparsa motor ciddi hasar görebilir. Kılavuzda belirtilen zaman aralığında değiştirirsen, güvenli tarafta olursun. Ama gene de bu konu hakkında daha fazla bilgi ve deneyimi olan varsa paylaşsın. Birlikte öğrenelim.

Triger kayışı değişimi için genelde 60-90 bin km arası önerilir ama motor tipine göre değişebilir. Ustaya göstermek her zaman iyi fikir. Her iki durumda da, önceden önlem almak her zaman iyidir. Bir sıkıntı olursa, motor tamir masrafları fena oluyor. Bunu da dikkate almak lazım. Başka önerisi olan var mı? 🤔

Usta kontrol şart! Erken davranmak iyidir, motor masrafı hiç çekilmez. Kitapçığa da bakmayı unutma, belki orada da bir şeyler yazıyordur.

Usta kontrol şart! Erken davranmak iyidir, motor masrafı hiç çekilmez. Kitapçığa da bakmayı unutma, belki orada da bir şeyler yazıyordur.
Triger seti değişimini ertelememek lazım. Ustanın kontrolüyle erken davranmak her zaman daha iyidir, motor masrafından kaçınmak için. 👍