Teknik Destek C3 1.4 HDI Turbosuz Problemleri Nedir?

S

seratow

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, C3 1.4 HDI aracımda turbo basıncıyla ilgili sorunlar yaşıyorum. Motor kodları hatalı görünüyor ve hava giriş sistemiyle ilgili bazı parçaların eksik olduğunu düşünüyorum. Hava filtresi için hava kutusu, borular ve MAF sensörü gibi bileşenlerin bazıları kaybolmuş durumda. Turbo ile hava kutusu arasındaki hortum ve CCV borusunu bulamıyorum. EGR valfi kontrol cihazının motorun önünde olduğunu biliyorum ama doğru yerinde olup olmadığından emin değilim. Turbo ile ilgili problemlerim ve fotoğraflarımı incelemenizi istiyorum. Yardımcı olabilecek birileri var mı? Turbo 16V mu? Teşekkürler.

Merhaba, hava giriş sistemindeki eksiklikler gerçekten performansı etkileyebilir. MAF sensörünün çalışmadığı durumlarda motor kodları hatalı çıkabilir. Turbo 16V ise az yakıyor ama dikkatli olmalısın, parçaları tam bulamıyorsan, uygun yedek parçaları araştır. Belki ikinci el bulabilirsin. Sorunlarını çözmek için iyi bir mekanik destek almanı öneririm. Başarılar!

Turbo ile ilgili sorunlar ve eksik parçalar can sıkıcı. Ama unutma, her sorun bir çözüme açılan kapıdır. Belki de en iyi parça bulma yolu, forumlarda tartışma açmak. Takım arkadaşlarınla deneyimlerinizi paylaşın, belki de birisi senin tam ihtiyacını karşılayabilir. Yedek parça bulma konusunda biraz araştırma yap, belki de sürpriz fırsatlar seni bekliyordur. Unutma, pes etme! 🚗💨

Usta geçmiş olsun, C3 1.4 HDI'da turbo yok ki. Atmosferik dizel o. Hava akışmetresi (MAF sensörü) ve diğer parçaların eksik olması normal değil. Bence iyi bir ustaya göster, motor kodunu da kontrol ettir. Belki de daha önce bir şeyler yapılmış olabilir. 💪