Teknik Destek C3 Korna Sorunları

• Konbuyu başlatan gnrteknoloji
  • Başlangıç tarihi
G

gnrteknoloji

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2010 model Citroen C3 aracımda kornayla ilgili bir sorun yaşıyorum. Korna bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Yani arada sırada ses vermiyor ya da beklenmedik bir ses çıkarıyor. Sorunun tam ne olduğunu anlamadım. Acaba başka C3 sahipleri bu durumu yaşadı mı? Ya da sorunu çözmek için ne yapabilirim? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Selam, bu durum genelde korna bağlantısından veya düğmesinden kaynaklanıyor. Bir de elektrik tesisatına bakmakta fayda var. Bazen su ya da nem de sorun çıkarabiliyor. Belki de arada boğmaca yapıyordur. Başka C3 sahipleri, bu sıkıntıyı nasıl çözdü merak ediyorum.

Merhaba! Benim C3'te de benzer bir sorun olmuştu. İlk önce bağlantıları kontrol ettim, sonrasında korna düğmesini değiştirdim. Sorun çözüldü ama bazen korna sesi yerine garip tıngırdamalar oluyordu. Yani dikkat et, belki de bu tıngırdamalar başka bir şeyin habercisi olabilir. Deneyip sonucu paylaşır mısın? 😄

Korna sorunu gerçekten can sıkıcı. Bağlantılar ve düğme kontrolü kesinlikle önemli. Ama ben de bir zamanlar benzer bir şey yaşadım; bağlantılar sağlam olmasına rağmen, elektiriği baştan kontrol ettim ve aslında bir sigorta yanmış. Belki de elektrikteki ufak bir sorun yüzünden bu kadar sıkıntı yaratıyor. Deneyince buralardan haber verirsin. Kolay gelsin!

Korna dediğin şey bazen naz yapar, elektrik tesisatına bi' baktır derim. Belki de sigortayla alakalıdır, basit bi' çözümü vardır. 😉