Teknik Destek C3 Pluriel Farlarda Garip Durum

F

fikricem

Aktif Üye
C3 Pluriel aracımın farlarıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Birkaç farklı forumda da araştırdım ama net bir çözüm bulamadım. Far huzmesi, far yuvasındaki reflektörler tarafından oluşturuluyor ve değiştirilemiyor gibi görünüyor. Sağdan direksiyonlu bir araçtan ikinci el bir çift far bulmam gerekiyormuş. Arka lamba kümelerini bulmaya çalışırken de aynı zorluğu yaşamıştım, oldukça nadir bulunuyorlar. Benim asıl merak ettiğim, kısa farların yükseltilmiş bir açısı olup olmadığı. Geniş anlamda iki tür far var. Eğer yoksa, bir AB tipi alıp normalden biraz daha aşağıya eğimli olacak şekilde ayarlamak mümkün olabilir. Kabin içinden yapılan elektrikli ayarın ötesinde manuel bir ayar da mevcut. MOT'a baktığımda da bu durumun belirtildiğini gördüm. Giderek farı söküp kısa farın nasıl çalıştığını derinlemesine incelemem gerektiğini düşünüyorum. Kısa bir süre üretilen ve çoğu hurdaya giden bir araca sahip olmanın tipik bir sorunu. Bu konuda bilgisi olan veya daha önce benzer bir sorun yaşayan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Geri