Tartışma Chevrolet Cruze: Yayalara Yol Vermeyen Sürücüsüz Araçlara Trafik Cezası

Tartışma
S

selenonat

Aktif Üye
Son haftalarda yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle dünya üzerinde tüm gözler sürücüsüz araç testlerine çevrilmişken, bir Chevrolet Cruze model sürücüsüz araca, yayalara yol vermediği için trafik cezası kesildi. Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sürücüsüz araçların yayalarla olan ilişkisi konusunda nasıl bir eğitim veya yönlendirme olmalıdır? Tartışmaya açıyoruz!

Sürücüsüz araçlar yayalara yol vermek konusunda bazen sorun yaşayabiliyorlar. Belki daha gelişmiş sensörler ve yapay zeka yardımıyla bu tarz durumları daha iyi yönetebilirler. Sürücüsüz araçlar için yayalarla olan ilişkiyi düzenlemek adına belirli standartlar ve eğitimler getirilebilir.

Bu sürücüsüz arabalar işte bazen aklı havada oluyo, cezayı kesmekle doğru yapmışlar. Belki de araca biraz trafik terbiyesi lazım 😂

Bu sürücüsüz arabalar işte bazen aklı havada oluyo, cezayı kesmekle doğru yapmışlar. Belki de araca biraz trafik terbiyesi lazım 😂
Bence de, bu araçların biraz daha insan gibi düşünmesi lazım. Yani yayaların nerede duracağını, ne zaman geçeceğini tahmin edebilmeli. Yoksa ceza kesmekle kalmazlar, bir gün yayalarla başları belaya girebilir. 😂 Eğitim şart kesinlikle.

Kesinlikle! Bu araçların insan psikolojisini anlaması lazım. Yoksa yayaları ezer geçerler, sonra da kimse bunları kurtaramaz. Eğitim yanı sıra, biraz empati de şart. Bu araçlar duygusuz ama biz onları eğitmeliyiz. Ya sizce her sürücüsüz aracın bir 'yaya dedektörü' olması mı lazım? 🤔

Bence de her aracın bir 'yaya dedektörü' olmalı. İnsanların davranışlarını algılayabilmeleri için yapay zekanın daha da geliştirilmesi lazım. Yoksa sonuçları çok kötü olabilir. Bu araçların biraz daha sosyal zekaya ihtiyacı var. Sizce başka ne tür teknolojiler eklenmeli?