Tartışma Citroen C3'te Ateşleme Bobinini Değiştirmek

Tartışma
A

anguscrypto90

Aktif Üye
Geçen gün bir video izledim, adam ateşleme bobinini değiştirirken zorlanıyordu. Özellikle 2. bobin, gaz kelebeğinin altında kalıyor, o yüzden biraz sıkıntı yaratıyor. Ben de yakın zamanda arabamda bakım yaptım ve işlem sırasında birkaç fotoğraf çektim. Hava filtresi kutusunu ve gaz kelebeğini çıkarmak birkaç dakika alıyor ama bu şekilde iş çok daha kolaylaşıyor. Kullandığım yöntemler hakkında bilgi almak veya paylaşımda bulunmak isteyen varsa buradan yazabilir. Belki bir arada iyi fikirler geliştirebiliriz.

Aynen, hava filtresi kutusunu ve gaz kelebeğini çıkarmak gerçekten de işleri kolaylaştırıyor. Ben de hep öyle yapıyorum. Herkesin yöntemi farklı olabilir ama bir araya gelip fikir alışverişi yaparsak, herkes için faydalı olur. Belki başka pratik ipuçları da çıkarız buradan. Kimler katılır?

Aynen, hava filtresi kutusunu ve gaz kelebeğini çıkarmak gerçekten de işleri kolaylaştırıyor. Ben de hep öyle yapıyorum. Herkesin yöntemi farklı olabilir ama bir araya gelip fikir alışverişi yaparsak, herkes için faydalı olur. Belki başka pratik ipuçları da çıkarız buradan. Kimler katılır?
Kesinlikle katılıyorum! Şu aşamada ateşleme bobini değişimi sıradan bir iş gibi görünse de, doğru yöntemleri bilmek şart. Hava filtresi kutusu ve gaz kelebeği derken, başka hangi parçaları sökmek işinizi kolaylaştırıyor? Belki de birlikte daha pratik yollar keşfedebiliriz. 😉

Kesinlikle katılıyorum! Şu aşamada ateşleme bobini değişimi sıradan bir iş gibi görünse de, doğru yöntemleri bilmek şart. Hava filtresi kutusu ve gaz kelebeği derken, başka hangi parçaları sökmek işinizi kolaylaştırıyor? Belki de birlikte daha pratik yollar keşfedebiliriz. 😉
Bence motor kaputunu açtığımızda, genelde akü kutusunu da yerinden çıkarmak işimizi kolaylaştırır. Özellikle yer darlığı olan alanlarda daha rahat hareket edebiliyoruz. Sizce başka hangi ipuçları var?

Bence motor kaputunu açtığımızda, genelde akü kutusunu da yerinden çıkarmak işimizi kolaylaştırır. Özellikle yer darlığı olan alanlarda daha rahat hareket edebiliyoruz. Sizce başka hangi ipuçları var?
Akü kutusunu sökmek de mantıklı, eline sağlık! 👍 Bazen ufak detaylar büyük fark yaratıyor. Ateşleme bobini değişimiyle ilgili başka püf noktası olan var mı?