Teknik Destek Clio 4 Faz 2 Gündüz LED Tamiri

E

elifcetin

Aktif Üye
2017 model Clio 4 aracımda gündüz LED'lerinde sorun yaşıyorum. LED far içerisine hafif su aldığı için enerji iletim yolları oksitlenmiş ve yanmıyor. Farı açıp incelediğimde sorunun kaynağını görebildim, ancak tamir konusunda pek bilgili değilim. Maket bıçağı ve düz tornavida ile uğraşsam da çözüm bulamadım. Sorunu çözebilecek veya beni yönlendirebilecek var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba! Su girişi gerçekten sıkıntı yaratıyor. Oksitlenmiş yerleri temizlemek için bir elektrikli diş fırçası kullanmayı deneyebilirsin. Biraz ıslak mendille silmek de işe yarayabilir. Eğer bunlar işe yaramazsa, LED'leri tamir etmekten daha iyi yeni bir far almak olabilir. Ne dersin?

Merhaba! Su girişi gerçekten sıkıntı yaratıyor. Oksitlenmiş yerleri temizlemek için bir elektrikli diş fırçası kullanmayı deneyebilirsin. Biraz ıslak mendille silmek de işe yarayabilir. Eğer bunlar işe yaramazsa, LED'leri tamir etmekten daha iyi yeni bir far almak olabilir. Ne dersin?
Su girişi gerçekten can sıkıcı. Önerilen elektrikli diş fırçası fikri ilginç ama dikkatli olmak lazım. Belki de öncelikle oksitlenmeyi temizleyip, ardından su geçişini engelleyecek bir malzeme ile kapatmak daha mantıklı olur. LED'lerin ömrü de buna bağlı sonuçta. Neden yenileme yoluna gitmiyorsun? Sonuçta görünüş de önemli.

Su girişi gerçekten can sıkıcı. Önerilen elektrikli diş fırçası fikri ilginç ama dikkatli olmak lazım. Belki de öncelikle oksitlenmeyi temizleyip, ardından su geçişini engelleyecek bir malzeme ile kapatmak daha mantıklı olur. LED'lerin ömrü de buna bağlı sonuçta. Neden yenileme yoluna gitmiyorsun? Sonuçta görünüş de önemli.
Aslında, LED'lerin ömrünü uzatmak için su geçişini önlemek şart. Belki de bir silikon tabancası ile sızdırmazlık sağlamak daha mantıklı. Hem görünüş hem de işlevsellik açısından faydalı olur. Kısa vadede tamir, uzun vadede yeni far almak her zaman daha iyi bir seçim. Alternatif farlara da göz atmayı unutma, belki daha iyisini bulursun. Fikirlerinizi paylaşın!