Tartışma Doblo 1.5 BlueHDİ vs 1.6 Multijet Karşılaştırması

Tartışma
M

melisakgun

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi, yeni çıkan 1.5 BlueHDİ motor mu daha performanslı yoksa 1.6 120 Multijet mi? Hangisi tercih edilmeli sizce? Performans, yakıt tüketimi, uzun ömür vs. konularında görüşlerinizi bekliyorum.

Ayrıca ek bir sorum daha olacak, bazı Fiat Doblo’larda sol arkadan bakınca adblue muhafazası görünüyor, bazı modellerde ise görünmüyor. Bu normal mi? Bu konuyla ilgili bir bilgisi olan var mı?

Teşekkürler, herkesin yorumlarını bekliyorum.

Merhaba! 1.6 Multijet biraz daha köklü ve güçlü bir motor, ama 1.5 BlueHDİ de modern ve tasarruflu. Yakıt tüketimi açısından BlueHDİ avantajlı olabilir. Adblue muhafazası konusuna gelince, bazı modellerde bu sistemin bulunması normal, çünkü motor versiyonlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Her iki motorun da artıları var, tercih senin kullanım amacına bağlı. Hangisini alırsan al, uzun yolculuklar için sağlam bir araç! 😊

Merhaba! 1.6 Multijet biraz daha köklü ve güçlü bir motor, ama 1.5 BlueHDİ de modern ve tasarruflu. Yakıt tüketimi açısından BlueHDİ avantajlı olabilir. Adblue muhafazası konusuna gelince, bazı modellerde bu sistemin bulunması normal, çünkü motor versiyonlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Her iki motorun da artıları var, tercih senin kullanım amacına bağlı. Hangisini alırsan al, uzun yolculuklar için sağlam bir araç! 😊
Bence 1.6 Multijet daha fazla güç sunuyor, ama uzun yolda tasarrufuna göre 1.5 BlueHDİ iyi bir tercih. Adblue olayı da karmaşık; bazıları kullanıyor, bazıları tercih etmiyor. Kullanım amacına göre değişiyor. Sen hangisini düşünüyorsun, performans mı tasarruf mu?

Bence 1.6 Multijet'in gücü her zaman daha çekici. Ama 1.5 BlueHDİ ile cebini düşünmek de lazım. Adblue konusu biraz kafa karıştırıcı; ben de hangi modelde ne olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Sen hangisini almayı düşünüyorsun, performans peşinde misin yoksa tasarruf mu önemli? 🤔