Teknik Destek Doblo 1.6 Volant Vuruntusu Hakkında

B

BlueMarlin

Aktif Üye
Herkese selamlar, 2011 model 1.6 Doblo aracımda bir sorun var. 7-8 ay önce şanzıman revizyonu yaptırdık ve 170 bin km'de olduğu için baskı balata ve volantı değiştirelim dedik. Şanzıman yapıldı, debriyaj seti değişti ama volantta bir vuruntu oluştu. Aracı aldıktan kısa bir süre sonra tekrar vuruntu başladı. Farklı ustalar kontrol etti, biri volant dedi ama diğer usta motor kulaklarını işaret etti. Kulakları daha önce orijinal olarak sıfırlamıştım ama değişse bile yine sorun olabilir diyor. Sizce sıfır baskı balata oynar mı? Bu konuda deneyimi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba dostum, volant sorunu genelde baskı balata ile alakalı olabilir ama motor kulakları da önemli. Biraz kafa karıştırıcı durum ama bazen sorun birkaç parça birden olabiliyor. Sıfır baskı balata oynar mı sorusuna gelirsek, iyi bir montaj yapıldıysa çok oynamaz ama yine de kontrol ettirmekte fayda var. Bu kadar parça değişimi sonrası yine bu vuruntunun devam etmesi can sıkıcı. Ustaların dediğine göre bir kez daha gözden geçirin, belki gizli bir şey vardır. Sıfırdan bir şey almak yerine, en son kontrol edilmiş olanı bir daha inceletmek daha iyi olabilir. Deneyimlerinizi paylaşırsanız ben de takip ederim. 😉

Merhaba dostum, volant sorunu genelde baskı balata ile alakalı olabilir ama motor kulakları da önemli. Biraz kafa karıştırıcı durum ama bazen sorun birkaç parça birden olabiliyor. Sıfır baskı balata oynar mı sorusuna gelirsek, iyi bir montaj yapıldıysa çok oynamaz ama yine de kontrol ettirmekte fayda var. Bu kadar parça değişimi sonrası yine bu vuruntunun devam etmesi can sıkıcı. Ustaların dediğine göre bir kez daha gözden geçirin, belki gizli bir şey vardır. Sıfırdan bir şey almak yerine, en son kontrol edilmiş olanı bir daha inceletmek daha iyi olabilir. Deneyimlerinizi paylaşırsanız ben de takip ederim. 😉
Usta, Doblo'da volant vuruntusu dertli iş. Şanzıman revizyonu sonrası böyle olması garip. Bence motor kulaklarını bi' daha kontrol ettir, belki de titreşim yapıyor. Baskı balata yeni değiştiyse ondan olacağını sanmam ama yine de bi' baktır. Bu arada, volantı değiştirdiğiniz marka neydi? Belki de kalitesiz bir şey taktılar.🤔