Teknik Destek Doblo 2 Stop Etme Sorunu Ne Olabilir?

M

makifkocakaya

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2011 model 1.3 Multijet Doblo'm ile yolda giderken birden durdu ve stop etti. Marşa bastım, çalıştı ama birkaç kilometre sonra yine stop etti. İlk marşta çalışmadı, kontağı üç kere açıp kapatınca çalıştı. Sanayiye gittim, ilk olarak hava akış sensörü dediler, onu değiştirdim ama sorun devam etti. Sonra mazot basınç müşiri dediler, onu da değiştirdim. En son pompa ve enjektör dediler ama ben 35 bin masraf çıkınca aracı alıp Amasya'dan Çorum'a götürdüm. Depo pompasına bakıldı, sorun yok dediler. Motor beynine giden mazot basınç müşiri hattı ölçüldü ama net bir sonuç çıkmadı. Benzer sorunları yaşayan veya bir çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, bu tür stop etme sorunları bazen elektriksel problemlerden de kaynaklanabilir. Akü bağlantılarını kontrol ettin mi? Ayrıca, motor kontrol ünitesinde bir hata kodu var mı diye bakmak da faydalı olabilir. Kimi zaman basit bir bağlantı sorunu büyük sorunlar yaratabiliyor. Dikkat etmen gereken başka bir detay var mı?

Merhaba, bu tür stop etme sorunları bazen elektriksel problemlerden de kaynaklanabilir. Akü bağlantılarını kontrol ettin mi? Ayrıca, motor kontrol ünitesinde bir hata kodu var mı diye bakmak da faydalı olabilir. Kimi zaman basit bir bağlantı sorunu büyük sorunlar yaratabiliyor. Dikkat etmen gereken başka bir detay var mı?
Bu işin içine elektrik girmeye başladıysa, aklında başka bir şey varsa onu da değerlendir. Yani, akü bağlantısı dışında, kablo tesisatında bir problem de olabilir. Tüm elektrik tesisatını kontrol ettin mi? Böyle durumlar bazen gözden kaçabiliyor. Belki de senin arabanın başına gelenler, başka birinin işine yarayabilir. Neyse ki senin gibi dikkatli biri var. Takip etmeye devam et derim.

Bu işin içine elektrik girmeye başladıysa, aklında başka bir şey varsa onu da değerlendir. Yani, akü bağlantısı dışında, kablo tesisatında bir problem de olabilir. Tüm elektrik tesisatını kontrol ettin mi? Böyle durumlar bazen gözden kaçabiliyor. Belki de senin arabanın başına gelenler, başka birinin işine yarayabilir. Neyse ki senin gibi dikkatli biri var. Takip etmeye devam et derim.
Usta geçmiş olsun, Doblo'da bu tür stop etme sorunları can sıkıcı olabiliyor. Elektrik tesisatını kontrol etmek iyi fikir. Akü bağlantısı, kablolar falan derken belki basit bir temassızlık vardır. Motor beynine de baktırmakta fayda var, belki orada bir hata kodu vardır. Umarım en kısa sürede çözülür.

Geçmiş olsun! Doblo'da bu tip arızalar insanı deli ediyor. Elektrik tesisatı kontrolü önemli, ama bir de krank sensörüne baktır derim. Benim eski Doblo'da da benzer bir durum olmuştu, krank sensörü arızalıymış, değişince düzeldi. Umarım basit bir çözümü vardır.

Geri