Teknik Destek Doblo Debriyaj Setinde Sorun Var mı?

K

kursatu

Aktif Üye
Merhabalar, 1.3 Multijet Doblo 2 aracımda geçtiğimiz hafta debriyaj seti değişimi yapıldı. Kalkışta yaşanan silkeleme yüzünden sökülen sette yeni bir set takıldı (2021- 12. ay üretimi) ama debriyaj yukarıdan kavrıyor. Bu normal bir durum mu? Silkeleme %90 gitti ama yukarıdan kavrayan debriyaj şu an beni endişelendiriyor. Acaba debriyaj ayarı yapılması mı gerekiyor yoksa alt veya üst merkezde bir sorun mu var? Aracımı kaldırmak oldukça zorlaşıyor. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Merhaba, yukarıdan kavrayan debriyaj genelde ayarla alakalı olabilir ama bazen de montajdan kaynaklanan bir sorun da olabiliyor. Usta iyi ayarlamamış olabilir. Zamanla debriyajın kaynamaması için dikkatli ol derim. Bir kontrol ettir, belki iyi bir ustaya görünmekte fayda var. Arıza çıkmadan önlem almak en iyisi.

Debriyaj yukarıdan kavrıyorsa, bence ayar önemli. Ama montajda bir hata varsa, hemen düzeltmekte fayda var. Usta işini iyi yapmadıysa, yeni seti de etkileyebilir. İyi bir ustaya göstermek en mantıklısı. Sonuçta konforlu bir sürüş istemez misin?