Soru Doblo İçin Antifriz Tavsiyeleri

Soru
S

serkan

Aktif Üye
Selam Team Doblo ailesi, 2011 model Doblo D3 1.3 Multijet aracım var. Antifriz konusunda bir öneri bulamadım forumda. Acaba hangi markaları önerirsiniz? 1.3 motor için uygun bir antifriz markası var mı? Ayrıca antifriz dolumu yaparken hangi detaylara dikkat etmemiz gerekiyor? Saf su kullanmak zorunda kalırsak, antifriz/su oranı ne olmalı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, hep birlikte bilgi paylaşalım.

Selam, ben de Doblo kullanıyorum. Antifriz olarak Petronas ve Motul'u öneririm, gayet başarılılar. Su oranı için de genelde 50/50 idealdir ama kışın biraz daha fazla antifriz katmak da faydalı. Doldururken temiz bir şişe ve dikkatli olun, tortu kalmaması önemli. Kolay gelsin.

Selam, ben de Doblo kullanıyorum. Antifriz olarak Petronas ve Motul'u öneririm, gayet başarılılar. Su oranı için de genelde 50/50 idealdir ama kışın biraz daha fazla antifriz katmak da faydalı. Doldururken temiz bir şişe ve dikkatli olun, tortu kalmaması önemli. Kolay gelsin.
Selam! Antifriz konusunda ben de Motul'u deniyorum, gerçekten işe yarıyor. Su oranını artırmak iyi fikir, kışın yolda kalmamak için önlem almak şart. Peki, bu dolum işlemi sırasında bir şey unutursanız ne olur? 🤔

Selam! Antifriz konusunda ben de Motul'u deniyorum, gerçekten işe yarıyor. Su oranını artırmak iyi fikir, kışın yolda kalmamak için önlem almak şart. Peki, bu dolum işlemi sırasında bir şey unutursanız ne olur? 🤔
Eyvah, antifriz partisi mi var? 😎 Motul iyidir, hoştur ama bütçeni de düşün dostum. 50/50 tamam da, kışın ayazında %60 antifriz yap gitsin. Sakın saf suyla karıştırmayı unutma, yoksa motorun buz tutar, yolda kalırsın sonra! 🥶