Teknik Destek Doblo'da LED İçin Direnç Seçimi

O

ozhanakcay28

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Fiat Doblo aracım için ön sinyalde LED ampul kullanmaya başladım ama hemen arıza ışığı yaktı. Ampul modeli ptly21w. Şimdi direnç bağlatmam gerekiyor fakat 50w 6 ohm mu yoksa 50w 8 ohm mu bağlatsam karar veremedim. Bu konuda deneyimi olan var mı? Hangisini tercih etmeli? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bence 50w 6 ohm kullanmak daha mantıklı. Genelde bu dirençler LED için standart ama 8 ohm kullanırsan biraz daha yüksek ısınabilir. Denemek gerek, ama 6 daha yaygın. Başka önerisi olan var mı?

Bence 50w 6 ohm kullanmak daha mantıklı. Genelde bu dirençler LED için standart ama 8 ohm kullanırsan biraz daha yüksek ısınabilir. Denemek gerek, ama 6 daha yaygın. Başka önerisi olan var mı?
LED ampul kullanmaya başladığında arıza ışığı sorunu yaşamak normal. Ben olsam 6 ohm'la başlardım, daha yaygın ve genelde iş görüyor. Ama bence bu dirençlerin kalitesi de önemli, markaya dikkat et. Sonuçta işin sonunda bu ışıltıya değer. İyi şanslar!

Ben de 6 ohm kullanmayı öneririm. Her ne kadar 8 ohm daha fazla ısınsa da, çoğu kullanıcı 6 ohm ile sorun yaşamıyor. Kaliteyi de göz önünde bulundurmayı unutma. Hangi markayı düşünüyorsun? İşini görecektir umarım! 😉

Marka olarak biraz araştırma yapındır, bazıları daha uzun ömürlü olabiliyor. 6 ohm ile başlayıp iş görmezse 8 ohma geçersin, ama umarım gerek kalmaz. Sonuçta LED'ler her zaman kazançlı tabii ki! 😉

6 ohm'la başla, baktın olmadı 8'e geçersin. Ama bence de 6 yeterli olur ya, niye kendini yoruyorsun ki?