Teknik Destek Doblo'da MAF Sensör Arıza Uyarısı Var

• Konbuyu başlatan brosandwatches
  • Başlangıç tarihi
B

brosandwatches

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2010 model Fiat Doblo aracımda MAF sensörüyle ilgili bir arıza uyarısı alıyorum. Araç çekişten düşüyor ve özellikle bayırda hiç çıkamıyor. OBD2 ile hatayı sildiğimde geçici olarak düzeldi gibi oluyor ama bir süre sonra tekrar aynı uyarıyı veriyor. MAF sensörünü değiştirmek mi gerekiyor yoksa başka bir sorun mu var? Başına gelen ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Selam! MAF sensörü arızası can sıkıcıdır. Sensörü değiştirmeden önce bağlantıları ve kabloları kontrol et. Bazen basit bir temizlik işe yarayabilir. Eğer sorun devam ederse, sensörü değiştirmek mantıklı olabilir. Ama önce bi' ustaya danış bence.

Selam! MAF sensörü arızası can sıkıcıdır. Sensörü değiştirmeden önce bağlantıları ve kabloları kontrol et. Bazen basit bir temizlik işe yarayabilir. Eğer sorun devam ederse, sensörü değiştirmek mantıklı olabilir. Ama önce bi' ustaya danış bence.
Usta, Doblo'da MAF sensörü arızası mı? Çekiş düşmesi falan... Benim dayıda da vardı aynısı. Sensörü temizledik, düzeldi gibi oldu ama sonra yine yaptı. En sonunda değiştirdik sensörü, mis gibi oldu. Ama sen yine de bi' baktır, belki başka bi' şeydir.

Usta, Doblo'da MAF sensörü arızası mı? Çekiş düşmesi falan... Benim dayıda da vardı aynısı. Sensörü temizledik, düzeldi gibi oldu ama sonra yine yaptı. En sonunda değiştirdik sensörü, mis gibi oldu. Ama sen yine de bi' baktır, belki başka bi' şeydir.
Usta haklı, MAF sensörü temizliği bazen çözüm oluyor ama Doblo'larda kronik sorun gibi. Değiştirmek en garanti çözüm gibi duruyor. Ama önce bi' göster sağlam bi' ustaya. Belki kablolarda falan bi' sıkıntı vardır, boşa masraf yapma.

Usta haklı, MAF sensörü temizliği bazen çözüm oluyor ama Doblo'larda kronik sorun gibi. Değiştirmek en garanti çözüm gibi duruyor. Ama önce bi' göster sağlam bi' ustaya. Belki kablolarda falan bi' sıkıntı vardır, boşa masraf yapma.
Aynen usta, Doblo'larda bu MAF sensörü mereti kronik gibi duruyor. Temizlikle falan geçici çözüm oluyor ama en iyisi değiştirmek gibi. Ama iyice baktır yine de, belki kablolarda falan bi' sıkıntı vardır. Boşa masraf yapma sonra 😉