Teknik Destek FB7 Civic 2012 Gaz Yemiyor, Motor Arıza Işığı Yandı

C

Cyclopet

Aktif Üye
Arkadaşlar hepinize merhaba, geçen hafta aracımı uzun yola çıkacağım için bakıma götürdüm. Ekstra olarak bujileri değiştirdim ve sibop ayarı yaptırdım. Aracı aldım, ertesi gün İzmit - Karasu yaptım, motor o kadar rahatlamıştı ki zorlanmadan 205'i görebiliyordu, klima açık olmasına rağmen. Neyse, tekrar İzmit'e döndüm, ertesi sabah aracı çalıştırırken çeşme sesi gibi bir ses çıkmaya başladı ve motor arıza ışığı yandı. Aracı sürmeyi denedim ama 2000 deviri geçmiyor. Bayır bir bölgede oturduğum için aracı ağır bir şekilde kullanmak zorunda kaldım. Bu konuda başına gelen veya bir fikri olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, bu ses genelde yakıt sisteminde veya hava emişinde bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Bujiler değiştiğinde hava-yakıt oranı değişebilir, belki bir sensör problemi vardır. Hava filtrelerini de kontrol ettir, bazen basit bir tıkanıklık bile bu tür sorunlara yol açabilir. Servisteki teknisyenler senin yerinde olsalar, mutlaka bir taramaya alırlardı. Böyle durumlarda arıza kodunu okumak faydalı olabilir.

Merhaba, bu ses genelde yakıt sisteminde veya hava emişinde bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Bujiler değiştiğinde hava-yakıt oranı değişebilir, belki bir sensör problemi vardır. Hava filtrelerini de kontrol ettir, bazen basit bir tıkanıklık bile bu tür sorunlara yol açabilir. Servisteki teknisyenler senin yerinde olsalar, mutlaka bir taramaya alırlardı. Böyle durumlarda arıza kodunu okumak faydalı olabilir.
Civic'lerde bu tür basit ama can sıkan sorunlar sık oluyor. Belki bujileri değiştirirken bir şeyler yerinden oynamıştır, sensörler de bu durumda etkilenebilir. Sesin kaynağını bulmak için bir tarama yaptırmak iyi fikir. Hava filtrelerine de göz gezdir, belki oradan tıkanmıştır. Zor bir durum ama çözümü var, ümidini kaybetme. Neyse ki araba bir şekilde seni yolda bırakmıyor. 😊