Teknik Destek FD6 Yol Konforu ve Tıkırtılar

Y

yusufkocak

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2011 model Honda Civic FD6 Elegance sahibiyim. Aracım 182 bin km'ye geldi ve alalı 6 ay oldu. Son zamanlarda bozuk yollardan geçerken ön taraftan tıkırtılar duymaya başladım. Gazı bırakıp yeniden bastığımda ise bir boşluk sesi geliyordu. Bu durumu baya araştırdım, çoğu kişi direksiyon kutusundan bahsediyordu, ben de ondan şüphelendim. Geçenlerde yetkili serviste subap ayarı yaptırdım ve usta test sürüşüne çıkınca alt tabla burçlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda benzer sorunu yaşayan veya bir önerisi olan var mı? Ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selam! FD6'larda bu tıkırtı sesi sık rastlanan bir şey. Alt tabla burçları gerçekten de sorun yaratabilir. Ama başka bir şey daha bakmak lazım; süspansiyon veya salıncaklar da tıkırtıya sebep olabilir. Birkaç ustadan daha görüş almanı öneririm, belki başka bir çözüm bulursun. İyi şanslar! 👍

Selam! FD6'larda bu tıkırtı sesi sık rastlanan bir şey. Alt tabla burçları gerçekten de sorun yaratabilir. Ama başka bir şey daha bakmak lazım; süspansiyon veya salıncaklar da tıkırtıya sebep olabilir. Birkaç ustadan daha görüş almanı öneririm, belki başka bir çözüm bulursun. İyi şanslar! 👍
FD6'larda tıkırtı deyince akan sular durulur! Alt tabla burcu klasik arıza. Ama süspansiyon ve salıncaklara da baktırmakta fayda var. Usta sayısı arttıkça çözüm ihtimali de artar, tecrübeyle sabit 😉