Teknik Destek Fiat Doblo 1.3 Multijet Sabahları Çalışıp Stop Ediyor

J

johnreese

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2012 model Fiat Doblo 1.3 Multijet aracım var. Geçenlerde motor ışığı yandı ve ertesi sabah aracı çalıştırınca anında stop etmeye başladı. OBD'ye bağlattığımda yakıt filtresi ve hava akışmetre arızası verdi. Yakıt filtresini değiştirdim ve arıza silindi, ancak sorun devam ediyor. Hava akışmetreyi temizleyip geri taktım ama arızayı silmedi. ECU arızasını hava akışmetreye Bala spreyi sıkınca araç çalışıyor. Motor ısınınca gün içinde durup çalıştırdığımda sorun yok, sadece sabahları motor tamamen soğukken bu sorunla karşılaşıyorum. Bu durumu yaşayan veya bir çözümü olan var mı?

Usta, geçmiş olsun. Sabah direkt stop ediyorsa, hava akışmetre sensörüne bir baktır derim. Belki de sensörün fişi çıkmıştır ya da oksitlenme yapmıştır. Bir de enjektörleri kontrol ettir, onlar da tıkanmış olabilir. Benim Doblo'da da benzer bir durum olmuştu, enjektörleri temizletince düzelmişti.

Usta, geçmiş olsun. Sabah direkt stop ediyorsa, hava akışmetre sensörüne bir baktır derim. Belki de sensörün fişi çıkmıştır ya da oksitlenme yapmıştır. Bir de enjektörleri kontrol ettir, onlar da tıkanmış olabilir. Benim Doblo'da da benzer bir durum olmuştu, enjektörleri temizletince düzelmişti.
Usta geçmiş olsun. Enjektörlere baktırmışsın iyi olmuş. Hava akışmetresini de kontrol etmeyi unutma. Belki de sorun oradadır. Sabahları stop etmesi can sıkıcı bir durum, umarım en kısa sürede çözersin.