Teknik Destek Fiat Doblo Direksiyonu Çevirince Gelen Tıkırtı Sesi

A

Amca17

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,
2015 Doblo aracım var ve direksiyonu sağa sola çevirdiğimde sol taraftan tıkır tıkır ses geliyor. Bunun sebebi nedir bilen var mı? Ankara'da gösterebileceğim iyi bir tamirhane önerisi de alabilirim. Benzer sorun yaşayan ya da ne yapılması gerektiğini bilen arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Selam, tıkırtı sesi genelde direksiyon rulmanından veya süspansiyon elemanlarından kaynaklanır. İyi bir ustada kontrol ettir ama Ankara'da usta arıyorsan, Yıldırım Usta'nın elinden geçirmeyi düşünebilirsin. Adam tam işini biliyor. 😉

Direksiyon sesleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Belki de bir şeylerin tam oturmadığından kaynaklanıyordur. Usta kontrol ettikten sonra sesin nereden geldiğini anlamak için biraz gözlem yapman lazım. Yıldırım Usta iyi bir tercih, umarım sorunu çözer. Başka bir önerisi olan var mı? 🤔

Tıkırtı sesleri can sıkıcı, evet. Ama bazen ufak bir parça değişimiyle bile tamamen ortadan kalkabiliyor. Yıldırım Usta'yı duydum, iyi iş yapar. Belki başka bir usta daha önerebiliriz; Ankara'da başka nereler var, bilen var mı? 👀

Tıkırtı sesinin kaynağını bulmak zor olabilir, ama genelde direksiyon mafsalından ya da süspansiyondan kaynaklanıyor. Ustalar genelde kontrol edince hallediyor. Ankara'da başka güvenilir yerler varsa paylaşın, ben de bakarım. 😉

Direksiyon mafsalı gerçekten problem çıkarabilir. Arazide fazla kullanımdaysa süspansiyon da etkilenebilir. Usta bulmak önemli, Yıldırım Usta iyiymiş, başka önerilerle de destekleyelim. Belki birlikte daha fazla bilgi toplayabiliriz. 😉

Direksiyon tıkırtısı sık karşılaşılan bir sorun, özellikle Doblo gibi yük taşıyan araçlarda. Benim de başıma gelmişti. Usta kontrol ettiğinde genelde mafsal ya da süspansiyon değişimi gerekebiliyor. Yıldırım Usta iyiyse, oraya gitmekte fayda var. Başka tavsiyeler de bekliyorum, birlikte çözümler bulalım. 😄