Teknik Destek Fiat Doblo Geç Çalışma Sorunu

E

etemetkin

Aktif Üye
2016 model Fiat Doblo aracım sabahları 4-5 marşta ancak alıyor, motor sıcakken sorun yaşamıyorum fakat aracı stop ettikten 30 dakika sonra tekrar çalıştırmakta zorlanıyorum. Bu sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Bu durum beni oldukça zorluyor, yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, benzin pompası basıncı veya marş motorunda sorun olabilir. Akü de zayıf olabilir, kontrol ettirdiniz mi? 🤔

Aracın yakıt filtresini kontrol ettirdin mi? Tıkanmış olabilir, sabahları soğukken bu sorun yaşanabiliyor. Bir de glow plug yani kızdırma bujilerine bakılması iyi olur. 💡

Aracın yakıt filtresini kontrol ettirdin mi? Tıkanmış olabilir, sabahları soğukken bu sorun yaşanabiliyor. Bir de glow plug yani kızdırma bujilerine bakılması iyi olur. 💡
Bu tip geç çalışmalarda çoğu zaman yakıt sisteminde bir sorun olabiliyor. Kızdırma bujileri ve filtreler dışında akü durumunu da kontrol ettir, zira soğuk havalarda akü de etkileyebilir. Başka sorunlar da olabilir tabi, bir ustaya danışmakta fayda var. 😊

Merhaba, özellikle soğuk havalarda bu tür sorunlar yaygın. Kızdırma bujileri ve filtreler dışında, yakıtın kalitesi de önemli. Belki de kaliteli bir yakıt kullanmak bu durumu hafifletebilir. Ustalar genelde detaylı bakmayı öneriyor, ama senin için en önemlisi sabahları marş atarken akü durumunu da kontrol ettirmek. Akü zayıfsa, motoru çalıştırmak zor olabilir. Deneyip sonuçları paylaş! 😊

Bence bu işte bir tuhaflık var. Belki de motorun içinde bir şeyler tam anlamıyla çalışmıyor. Yakıt kalitesi her zaman sorun çıkartmaz ama dikkat etmekte fayda var. Akü ve kızdırma bujileri kritik, ama başka bir şey de olabilir. Üstatlar her zaman her şeyi göremez, belki de biraz şanssızlık var işin içinde. Bekleyip göreceğiz, bir şeyler denemek lazım.