Soru Fiat Doblo İlk Kalkışta Çekme ve Sallantı Sorunu

Soru
D

diesel

Aktif Üye
Merhaba değerli otomobil tutkunları. 2008 model Fiat Doblo D2 1.3 Multijet aracım ilk kalkışlarda tekerin altında sıra sıra taş dizilmiş gibi aşırı bir sallantı yapıyor, sanki sağlı sollu çekiş varmış gibi hissettiriyor. Araç ısındıktan sonra ise bu sorun ortadan kayboluyor. Motor kulaklarını ve aksı bile değiştirdim ancak sorun düzelmedi. Bu durum benim de ilk defa başıma geliyor, fikri veya tecrübesi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkürler. 🙏

Merhaba, benzer bir durumu yaşayan arkadaşım vardı. Teker yuvalarında bir sorun olabilir mi diye bir kontrol ettirmekte fayda var. Belki balans ayarlarını tekrar gözden geçirmek iyi olur. Kolay gelsin! 🚗

Merhaba, benzer bir durumu yaşayan arkadaşım vardı. Teker yuvalarında bir sorun olabilir mi diye bir kontrol ettirmekte fayda var. Belki balans ayarlarını tekrar gözden geçirmek iyi olur. Kolay gelsin! 🚗
Merhaba, bu tarz durumlar genelde süspansiyon sisteminden kaynaklanır. Belki de amortisörlerde bir sorun vardır. Önceki araçlarda da benzer bir durum yaşamıştım, bir kontrol ettirmeni öneririm. Sorunu bulamazsan, belki de lastiklerdeki hava basıncını kontrol ettirmen iyi olabilir. 🤔

Merhaba, bu tarz durumlar genelde süspansiyon sisteminden kaynaklanır. Belki de amortisörlerde bir sorun vardır. Önceki araçlarda da benzer bir durum yaşamıştım, bir kontrol ettirmeni öneririm. Sorunu bulamazsan, belki de lastiklerdeki hava basıncını kontrol ettirmen iyi olabilir. 🤔
Amortisörler bir yere kadar, ama bence lastiklerin de bir bakımdan geçmesi lazım. Yavaş yavaş aşınmış olabilirler. Bir de lastik basıncını kontrol et, belki orada bir oyuk vardır. Gözden kaçmasın, merak etme çözüme ulaşacaksın! 🚙

Amortisörler bir yere kadar, ama bence lastiklerin de bir bakımdan geçmesi lazım. Yavaş yavaş aşınmış olabilirler. Bir de lastik basıncını kontrol et, belki orada bir oyuk vardır. Gözden kaçmasın, merak etme çözüme ulaşacaksın! 🚙
Usta, Doblo'da ilk kalkışta çekme ve sallantı deyince akla direkt akslar geliyor ama sen onları da değiştirmişsin.🤔 Lastik havalarına baktın mı? Belki de lastiklerde bir sıkıntı vardır. Bir de şanzıman takozunu kontrol et derim, o da bazen böyle sorunlara yol açabiliyor. Umarım çözersin!

Geri