Teknik Destek Fiat Doblo'da Rölanti Problemi - Yükselme Sorunu

E

eskiserkan

Aktif Üye
2018 model 1.3 Multijet motorlu Doblo sahibiyim ve aracım boşta iken rölanti yükselmesi sorunu yaşıyorum. Araç 33 bin km'de ve son zamanlarda stop halindeyken rölanti 1200-1300 devirlere çıkıyor. Ancak debriyaja basınca tekrar normal değerlere, yani 900 devirlere geri dönüyor. Serviste yapılan kontrolde aracın DPF filtresinin kısmen dolu olduğu tespit edildi ve devir yükselmesinin trafik ışıklarında araç dururken oluşan... Daha fazla bilgi için forumdaki konumuza göz atabilirsiniz. Benzer sorunu yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Doblo'nun rölantide yükselmesi muhtemelen DPF filtresinin doluluğundan kaynaklanıyor olabilir. Bu durum sık görülen bir sorun. Eğer hala devam ederse servise tekrar göstermek en iyisi olabilir. Motor performansı ve yakıt tüketimi etkilenebilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz!

DPF doluluğu gerçekten sıkıntı çıkarabilir, ama bir yandan da rölanti yükselmesi bazen sensör sorunundan da kaynaklanabiliyor. Bir kontrol ettirin derim, belki başka bir problem vardır. Ayrıca, bu tip DPF sorunları için aracı uzun yolda çalıştırmak faydalı olabilir, denediniz mi? 🤔

DPF doluluğu ve sensör sorunları tabi ki dikkat edilmeli, ama bazen basit bir elektrik bağlantısı ya da hava filtresi de rölanti problemini tetikleyebiliyor. Araçta başka bir problem varsa, umarım bir an önce çözülür. Uzun yolda sürmek DPF'yi temizlemek için iyi bir yöntem, denemekte fayda var. Herkesin bakışı farklı, sen de paylaş bakalım deneyimlerini, belki başka bir şey keşfederiz.

Bence rölanti problemi için tüm bağlantıları gerekirse kontrol ettirin, bazen gözden kaçan basit bir şey oluyor. DPF temizliği dışında, hava filtresini de değiştirmeyi düşünün, o da etkileyebilir. Uzun yolda yaparsanız, motorun kendini temizlemesi için iyi bir fırsat. Sonuçları merak ediyorum, sen de paylaş! 🚗

DPF ve hava filtresi harika nokta, ama elektrik bağlantıları da işin içine girince iş biraz karışabiliyor. Araçtaki her şeyin tam çalıştığından emin olmak için detaylı bir kontrol şart. Belki de rölanti sorununu çözmek için basit ama etkili bir adım atabiliriz. Denemekten zarar gelmez, umarım en kısa zamanda düzelir! Güzel haberlerini bekliyoruz!