Teknik Destek Fiat Doblo'da Sağa ve Sola Dönerken Tekerler Sürünüyor

• Konbuyu başlatan serdardemir
  • Başlangıç tarihi
S

serdardemir

Aktif Üye
Merhaba, aracım 2006 model Fiat Doblo 1.4 Active. Sağa ve sola tam tur dönüşlerde ön tekerler sürünüyor; teker açıları veya kaster (ön tekerlerin olması gerekenden daha ileri veya geride olması) ayarının bozuk olduğundan şüpheleniyorum. 2 kere rotbalansçıya gittim, durumu anlattım, ancak onlar normal dedi ve rot ayarı yaptı, sanayide ise ustalar araçta sıkıntı olmadığını iddia ediyorlar. Bu konuda daha önce benim gibi yaşamış veya fikri olan var mı? Ne gibi bir çözüm önerebilirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, belki amortisör kulelerinin veya salıncakların eğriliği olabilir. Ufak bir kontrol ettirmen faydalı olabilir. 👌

Merhaba, belki amortisör kulelerinin veya salıncakların eğriliği olabilir. Ufak bir kontrol ettirmen faydalı olabilir. 👌
Amortisör kuleleriyle uğraşmak da şart olabilir, bir de süspansiyon sistemine baktır derim. Bu tip sürünme sorunlarının sebebi genelde orada oluyor. Kolay gelsin, umarım kısa sürede halledersin. 😉

Amortisör kuleleriyle uğraşmak da şart olabilir, bir de süspansiyon sistemine baktır derim. Bu tip sürünme sorunlarının sebebi genelde orada oluyor. Kolay gelsin, umarım kısa sürede halledersin. 😉
Ben de 2008 Doblo'da böyle bir şey yaşadım. Ön süspansiyon sistemini gözden geçirince, salıncaklarda sorun bulmuştum. Ustan iyi bir kontrol yapsın derim. Sonrasında düzeldi ama tamirat biraz canımı sıkmıştı. Dikkat et, süspansiyon sorunları ilerleyebilir. 😬