Teknik Destek Fiat Egea'da 1. Vites Düşük Devirde Silkeleme Sorunu

T

tugrulbest

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2015 model Fiat Egea aracımda 1. vites düşük devirlerde kalkışta silkeleme sorunu yaşıyorum. Özellikle durduktan sonra hafif rampada veya ışıklarda kalkış yaparken araç silkeleme yapıyor ve gaz verince duruyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Aracı servise götürdüm, ancak sorun hala devam ediyor. Bu konuda tecrübesi olan veya fikri olan var mı?

Selam, bu durum bazen debriyajın kaymasından ya da yakıt sistemindeki bir sorundan kaynaklanabilir. Bir de enjektörleri kontrol ettir. Yani birkaç şey var, belki de bir kombinasyon. Deneyip sonucu bildirirsin, merak ettim.

Selam, bu durum bazen debriyajın kaymasından ya da yakıt sistemindeki bir sorundan kaynaklanabilir. Bir de enjektörleri kontrol ettir. Yani birkaç şey var, belki de bir kombinasyon. Deneyip sonucu bildirirsin, merak ettim.
Debriyaj kayması ve enjektörler önemli ama bir de motor ayarlarına bakmakta fayda var. Bazen basit bir ayar, bu tür silkeleme sorunlarını çözüyor. Yağ değişimi de unutma, motor sağlığı için önemli. Denemekte fayda var. 😉