Teknik Destek Ford Focus 2008 Modelinde Değişik Bir Arıza

Y

yaneya52

Aktif Üye
Aracımda bulunan 2008 model Ford Focus'ta son zamanlarda tuhaf bir arıza meydana geldi. Aracımın motoru çalışırken aniden titremeye başlıyor ve bir garip ses çıkmaya başladı. Bunu önceden yaşamış veya neyin sebep olabileceği hakkında fikri olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, bu tip titreme genelde ateşleme sisteminden ya da yakıt sisteminden kaynaklanıyor olabilir. Buğday tipinde bir yakıt veya bujilerde problem olabilir. Elektronik aksamda da bir sorun yoksa, belki bir ustaya gösterip detaylı bir kontrol ettirmen iyi olur. Sonuçta titreme olayı can sıkıcı. Kim bilir, belki de yolda giderken patlayan bir şeydir. 😅

Titreme ve garip ses kesinlikle rahatsız edici. Benim başıma da geldi, önce bujileri kontrol ettirdim, sonra yakıt pompası değişti. Bazen basit bir şey, bazen de büyük bir sorun olabiliyor. Usta ile iyi bir diyalog kur, detaylı bir kontrol şart. Yolda kalmadan çöz!

Bujiler ve yakıt pompası sıklıkla sorun çıkarıyor. Ama bu yaşadıkların daha karmaşık bir durumun habercisi olabilir. Motorun elektronik aksamını da kontrol ettir, bazen bilgisayar hatası bile yapabiliyor. Usta ile arayı iyi tut, sorun çıkmadan halledin. Bu titreme uzun vadede canını sıkabilir. 😏

Motorun titremesi bazen basit bir arıza, bazen de koca bir masrafa dönüşebilir. Elektronik aksamı mutlaka kontrol ettirin, bazen sensörler de devre dışı kalıyor. Bir de, yakıt kalitesine dikkat edin. Eğer kötü yakıt kullanıyorsanız, bu da sorunu tetikleyebilir. Usta ile iyi bir diyalog şart! Ayrıca bir sorun yaşarsan, hemen çözmeye çalış. Yolda kalmak sıkıntı biter. 😉