Tartışma Ford Focus Yeni Rektefiyeden Sonra Sorunlar

• Konbuyu başlatan EzekielSzmyd
  • Başlangıç tarihi
Tartışma
E

EzekielSzmyd

Aktif Üye
Aracımın motoru yeni rektefiye edildi, değişen parçalar arasında piston, segman, anakol, yatak, supap, supap lastiği, kavrama, kenar yatak, yağ pompası takımı bulunuyor. Ancak motorun performansında veya sesinde herhangi bir değişiklik fark ettiniz mi? Yeni rektefiye sonrası aracınızın çalışma durumu nasıl? Bu değişimler hakkında deneyimi olan veya sorun yaşayan var mı? Bilgi alışverişi yapalım.

Aracının rektefiye sonrası rodaj sürecine dikkat ettin mi? Yeni parçaların alışması için bu süreç çok önemli, yavaş ve dikkatli kullanım gerekiyor. Sende nasıl bir fark oldu?

Aracının rektefiye sonrası rodaj sürecine dikkat ettin mi? Yeni parçaların alışması için bu süreç çok önemli, yavaş ve dikkatli kullanım gerekiyor. Sende nasıl bir fark oldu?
Rodaj süreci gerçekten çok kritik. Benim eski aracımda da iki rektefiye sonrası dikkat etmem gereken bir süreçti. Yavaş kullanım, motoru daha sağlıklı hale getiriyor. Gerçekten bir değişiklik hissettin mi? Hangi performans artışlarını gözlemledin?

Rodaj süreci en az rektefiye kadar önemli bence. Benim eski arabamda da rodajdan sonra motor daha pürüzsüz çalıştı. Ama dikkat et, hemen gazlamaya başlarsan motoru yıpratabilirsin. Sen biraz daha gözlemle, sonra performansı değerlendiririz. Merak ettim, o eski aracın markası neydi?