Soru Honda Civic Cvt Şanzıman Trim Ses Sorunu

Soru
T

tcake

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Honda Civic Eco Elegance modelini 93 binde satın aldım. Aracın alt tarafından, 10 ila 35 km/s arasında şanzımandan gelen trim sesine benzer metalik bir ses duyuyorum. Ancak ses, belirli devirlerde hızlandığımda veya aşırı devirsiz hızlandığımda gelmiyor. Özellikle 1.8 - 2.2 devir aralığında hissediliyor. Bu durumu yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Araç 73 binde şanzıman yağı değişimi yapılmış. Kafamızdaki soruları burada paylaşarak birbirimize yardımcı olabiliriz. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, Trim sesi genellikle normaldir ancak sürüş esnasında rahatsız edici hale gelirse servise göstermenizde fayda var. Belki ek bir kontrol yaparak sesin kaynağını bulabilirler. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz 👍

Merhaba, trim sesleri genellikle normaldir ama rahatsız edici boyuta gelirse servise göstermek en mantıklısı olabilir. Ek bir kontrolle sorunun kaynağını bulabilirler. Umuyorum ki sorununuzu çözebilirsiniz! 😉

Merhaba, trim sesleri genellikle normaldir ama rahatsız edici boyuta gelirse servise göstermek en mantıklısı olabilir. Ek bir kontrolle sorunun kaynağını bulabilirler. Umuyorum ki sorununuzu çözebilirsiniz! 😉
Şu trim sesleri bazen benim de uykularımı kaçırıyor 😅 Ekstra bir bakımla sorunun köküne inmek en iyisi olabilir. Belki başka bir Civic kullanıcısı daha net bir yönlendirme yapabilir?

Şu trim sesleri bazen benim de uykularımı kaçırıyor 😅 Ekstra bir bakımla sorunun köküne inmek en iyisi olabilir. Belki başka bir Civic kullanıcısı daha net bir yönlendirme yapabilir?
Bu sesler tam bir baş belası ya 😂 Ben de bir süre Civic kullandım, her ses beni rahatsız ediyordu. Ama cidden, bazen o kadar abartıyor ki insan, kaygı yapmadan önce ustaya danışmak lazım. Bir de sanki daha fazla ses çıkıyormuş gibi geliyorsa, belki de dışarıdan bir şey takılmıştır. Yolu gözleyin, belki de taş ya da bir şeydir.

Evet, o sesler gerçekten can sıkıcı. Bazen yol koşulları ya da lastiklerin durumu da etkileyebilir. Bi de şanzımanın altındaki koruyucu kapaklarda bir gevşeme varsa onlardan da ses yapabilir. Usta bir kontrol etsin derim, belki de basit bir şeydir.

Şanzıman yağı değişimi yapılmış ama doğru yağ mı kullanılmış? 🤔 CVT şanzımanlar biraz nazlı oluyor, usta baksın bir de yağ seviyesini kontrol etsin derim.