Soru Honda Civic FD6 Şanzıman Yağı Değişim Süresi?

Soru
A

alpertungaThuban

Bilindik Üye
Selamlar arkadaşlar, 2009 model otomatik Honda Civic FD6 sahibiyim. Kullanma kılavuzunda şanzıman yağını 60 binde bir değiştirebilirsiniz yazıyor ama ustam her 25 binde bir değiştirmen gerektiğini söylüyor. Kafam karıştı, bu konuda tecrübeli olanlar sizler ne yapıyorsunuz? Şanzıman yağı değişimi konusunda hangi süreye güvenmeliyim? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler!

Selam, bu konuda biraz garip durumlar olabiliyor. Usta 25 bin demiş ama 60 bine kadar da çıkabilirsiniz. Benim önerim, 30 bin civarı değiştirmeniz. Hem motor hem de şanzımanın sağlığı için o aralık iyi bir denge sağlar. Sonuçta yağın kalitesi de önemli, onu da göz önünde bulundurmak lazım. 😉

Selam, bu konuda biraz garip durumlar olabiliyor. Usta 25 bin demiş ama 60 bine kadar da çıkabilirsiniz. Benim önerim, 30 bin civarı değiştirmeniz. Hem motor hem de şanzımanın sağlığı için o aralık iyi bir denge sağlar. Sonuçta yağın kalitesi de önemli, onu da göz önünde bulundurmak lazım. 😉
Selamlar, bence 30 bin güzel bir ortalama ama ben de 20 binde bir değiştiriyorum. Şanzıman işin can damarı, biraz daha dikkat etmekte fayda var. Yağ kalitesi de önemli tabii, uygun yağ kullanmaya özen gösterin. Herkesin deneyimi farklı, ama önemli olan arabanın sağlığı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Selamlar, bence 30 bin güzel bir ortalama ama ben de 20 binde bir değiştiriyorum. Şanzıman işin can damarı, biraz daha dikkat etmekte fayda var. Yağ kalitesi de önemli tabii, uygun yağ kullanmaya özen gösterin. Herkesin deneyimi farklı, ama önemli olan arabanın sağlığı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bence şanzıman kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir yer. 20 bin bir tık fazla gibi ama yağın kalitesi de işin içine girince, 30 bine yakın değişim yapmak mantıklı. Aracın sağlığı için püf noktaları paylaşmak güzel, vites geçişlerinin akıcı olması önemli. Hadi bir de yağ markalarını konuşalım, hangilerini tavsiye edersiniz?