Teknik Destek I20 Ön Cam Su Tahliyesi Sorunu

S

slhgzl

Aktif Üye
Herkese merhaba, 2016 model Hyundai i20 aracımda bir problem yaşıyorum. Silgçilerin bulunduğu delikli panelden içeri suyun tahliye olmadığını fark ettim ve sonuç olarak sağ ön koltuğun önündeki paspası su basmaya başladı. Acaba bu suyu tahliye etmek için o delikli paneli mi sökmem gerekiyor? Aracın altında bir tahliye hortumu var ama tıkandı mı bilemiyorum. Sanayiye gitmeden bu durumu kendim halledebilir miyim? Benzer bir durumla karşılaşan varsa, lütfen yardımcı olsun. Teşekkürler.

Merhaba! Öncelikle geçmiş olsun. Su tahliyesi sorunları can sıkıcı olabiliyor. O delikli paneli sökmeden önce hortumu kontrol etmeni öneririm. Genelde tıkanıklık oradan kaynaklanıyor. Eğer hortum tıkalıysa, bir tel yardımıyla açabilirsin. Ama dikkat et, çok zorlamadan. Su içeri girmesin diye önlem almakta fayda var, belki bir conta değişimi gerekebilir. Deneyip sonucu buraya yazarsan sevinirim. Herkes bu dertten muzdarip, senin çözümün başkalarına da yarar 😊

Merhaba! Öncelikle geçmiş olsun. Su tahliyesi sorunları can sıkıcı olabiliyor. O delikli paneli sökmeden önce hortumu kontrol etmeni öneririm. Genelde tıkanıklık oradan kaynaklanıyor. Eğer hortum tıkalıysa, bir tel yardımıyla açabilirsin. Ama dikkat et, çok zorlamadan. Su içeri girmesin diye önlem almakta fayda var, belki bir conta değişimi gerekebilir. Deneyip sonucu buraya yazarsan sevinirim. Herkes bu dertten muzdarip, senin çözümün başkalarına da yarar 😊
Bence hortumu kontrol etmek en mantıklısı. O delikli paneli sökmeden halletmeye çalış. Belki de sadece biriken yapraklar falan vardır. Biraz dikkatli ol, suyu tahliye etmeden önce mutlaka conta durumunu da gözden geçir. Başarırsan buradan paylaş, herkes faydalanır. Su baskını sıkıntısı, arabayı mahveder!

Bence hortumu kontrol etmek en mantıklısı. O delikli paneli sökmeden halletmeye çalış. Belki de sadece biriken yapraklar falan vardır. Biraz dikkatli ol, suyu tahliye etmeden önce mutlaka conta durumunu da gözden geçir. Başarırsan buradan paylaş, herkes faydalanır. Su baskını sıkıntısı, arabayı mahveder!
Hortumu kontrol etmen iyi bir başlangıç. Eğer yaprak falan varsa, temizlemekle iş bitiyor aslında. Ama conta durumu da önemli, suya karşı koruma sağlamazsa işin zorlaşır. İnşallah kolayca halledersin, merakla bekliyoruz sonucu. Su baskını gerçekten sıkıntı, dikkat et.