Teknik Destek Mazda 3 Yağ Çubuğunda Sıfır Yağ

B

beton

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. 2010 model Mazda 3 aracım var, alalı 2 hafta oldu. Aldığım kişi yağ değişimine 4-5 bin km var dedi, ben de hiç seviyeye bakmadım. Ancak 600 km yaptım ve yağ çubuğunda sıfır yağ var. Bu kadar kısa sürede bu seviyede yağ kaybı normal mi? Sizce ne yapmalıyım, bu durumun sebebi ne olabilir? Benzer bir durum yaşayan veya bilgisi olan var mı? Tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Teşekkürler.

Merhaba dostum, bu durum pek normal değil gibi görünüyor. Benim eski arabamda da böyle bir şey olmuştu, yağ sızdırıyordu. Yağ seviyesini kontrol et, belki de sızdırma vardır ya da motorun içindeki bi sorun var. En kısa sürede bir ustaya göstermek iyi olur. Ama hey, belki de bu durum onun ne kadar açgözlü olduğunu gösteriyordur. 😉

Merhaba dostum, bu durum pek normal değil gibi görünüyor. Benim eski arabamda da böyle bir şey olmuştu, yağ sızdırıyordu. Yağ seviyesini kontrol et, belki de sızdırma vardır ya da motorun içindeki bi sorun var. En kısa sürede bir ustaya göstermek iyi olur. Ama hey, belki de bu durum onun ne kadar açgözlü olduğunu gösteriyordur. 😉
Yağ çubuğunda sıfır yağ görmek sıkıntılı bir durum. Motorun içindeki sorunları geç görebilirsin, ama sızdırma ya da başka bir problem varsa hemen kabahati yakalamak lazım. Ustaya göstermek en makul yol. Aracın geçmişini sorgulamak iyi olabilir, belki de yağ değişimi zamanında yapılmamıştır. Dikkat etmen gereken bir durum.