Teknik Destek Mazda 3'te Direksiyon Titremesi Sorunu

C

cornelius

Aktif Üye
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 2008 model Mazda 3 sahibiyim ve şu ana kadar 15 bin km yol yaptım. Fakat son günlerde direksiyonumda bir titreme hissetmeye başladım. Özellikle yavaş giderken ve bazı yol şartlarında bu titreme daha belirgin hale geliyor. Normalde hiçbir sıkıntı yaşamamıştım, bu durum beni endişelendiriyor. Acaba bunun sebebi ne olabilir? Lastiklerin durumu mu yoksa süspansiyon sisteminde bir sorun mu var? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Hoş geldin! Direksiyon titremesi genelde lastik balanssızlığından ya da lastiklerin aşınmasından kaynaklanır. Ama süspansiyon da etkileyebilir. Öncelikle lastiklerinizi kontrol ettirin, gerekirse balans yaptırın. Yol durumuna göre de süspansiyonu gözden geçirmek iyi olur. Geçmiş olsun, umarım hızla çözüme ulaşırsın.

Direksiyon titremesi can sıkıcı. Genelde lastik ve balans işinden başlar, ama bir de süspansiyon var tabii. Eğer lastiklerin eskiyse, değiştirmen de mantıklı olabilir. Bir de bu yolda giderken titrerse, ne bileyim, belki de yolun da suçu vardır. Ama en iyisi hemen kontrol ettir, çözüme ulaşmadan rahat edemezsin. Hadi, çözüm bulalım! 😏